Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση έχει αφήσει στην τύχη της την κοινωνία απέναντι στην ακρίβεια"

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης
Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης ARIS OIKONOMOU / SOOC

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης, σχετικά με το κύμα ακρίβειας στη χώρα, ασκεί ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει μια σαφή πολιτική επιλογή για το ποιους θα στηρίξει και ποιους θα αφήσει στην τύχη τους σε αυτήν τη βαθιά κρίση», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm 97,8».

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Χαρίτσης εξήγησε: «Η ΝΔ επικαλείται τη δημοσιονομική ισορροπία προκειμένου να μη στηρίξει τα ασθενέστερα νοικοκυριά και τις μικρότερες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα βιωσιμότητας και την ίδια στιγμή προχωρά σε απευθείας αναθέσεις ύψους 6,5 δισ. και φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία».

ADVERTISING

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Δυστυχώς, όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση είτε μας λέει ότι είναι μια διεθνής κρίση άρα σηκώνουμε τα χέρια ψηλά είτε ότι πρόκειται για παροδικό φαινόμενο που υποτίθεται ότι θα τελείωνε μέχρι τα προηγούμενα Χριστούγεννα. Το φαινόμενο είναι διεθνές, η χώρα μας όμως έχει την ακριβότερη τιμή ηλεκτρικού ρεύματος πανευρωπαϊκά και την τέταρτη υψηλότερη τιμή στην βενζίνη».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε προτείνει στοχευμένα και ρεαλιστικά μέτρα, όπως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα, μέτρο που εφαρμόζουν ήδη 19 από τις 27 χώρες στην ΕΕ. Αυτό που επείγει είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, με στήριξη των πολιτών, των επιχειρήσεων και της ενεργοβόρου βιομηχανίας, ελάφρυνση συγκεκριμένων φορολογικών βαρών και παρέμβαση του κράτους για έλεγχο και ρύθμιση της αγοράς. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κερδοσκοπία σε βάρος της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαρίτσης, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, Κυβέρνηση, Ακρίβεια
SHARE:

24Media Network