Χαρίτσης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη την αύξηση του κόστους ζωής

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη την αύξηση του κόστους ζωής
Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

Να σταματήσει η μετακύλιση των αυξήσεων στον τελικό καταναλωτή ζητά με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για κυβερνητική αδράνεια από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης έκανε λόγο ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Με δήλωσή του, με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν 56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης ζήτησε από την κυβέρνηση “να σταματήσει να παρακολουθεί αμέτοχη τη μετακύληση του κόστους της κρίσης στα μεσαία στρώματα και τους πιο ευάλωτους” και “να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού”.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Η ζωή στην Ελλάδα ακριβαίνει. Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε αγροτικά και γεωργικά προϊόντα. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η αύξηση των τιμών δυσκολεύει χιλιάδες νοικοκυριά. Η κυβέρνηση αντί να παρέμβει αποφασιστικά παρακολουθεί αμέτοχη την πρωτοφανή αυτή μετακύληση του κόστους της κρίσης στα μεσαία στρώματα και στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Με αναλυτική, επίκαιρη επερώτηση που καταθέτουμε σήμερα, ζητάμε:

-εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας

-ουσιαστική στήριξη αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων με μείωση του κόστους ρεύματος και πετρελαίου

-αυστηρή εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Όχι άλλες αυξήσεις ρεύματος στον τελικό καταναλωτή

Η μάχη κατά της αύξηση του κόστους ζωής είναι μάχη για τη θωράκιση της κοινωνίας, την αντιμετώπιση της κρίσης, την υπεράσπιση εκείνων που απειλούνται με βίαιη φτωχοποίηση

Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες και να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα