Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης ουσιαστικά επικροτεί τις ξενοφοβικές δηλώσεις

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης ουσιαστικά επικροτεί τις ξενοφοβικές δηλώσεις
Αλέξης Χαρίτσης Youtube

Πυρά εναντίον του Πρωθυπουργού για τη συνολική στάση του κόμματός του αλλά και της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Αλέξης Χαρίτσης εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό χρησιμοποιώντας μάλιστα στο σχετικό ποστάρισμα χαρακτηριστική φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη.

Ιδού τι έγραψε: “Προχθές, βουλευτές της #ΝΔ δεν δίστασαν να επιδοκιμάσουν κάποιους σαδιστές στα Διαβατά που επιχείρησαν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος συνανθρώπων μας υπό διωγμό.

Χθες, δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε δωδεκάχρονο προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη, επειδή τόλμησε να πάει στο σχολείο του. Σήμερα, υφυπουργός της κυβέρνησης καλύπτει τη μισαλλοδοξία και στέλεχος της ΝΔ ζητά να ρίξουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Δεν φτάνει που τόσα χρόνια η ΝΔ επένδυσε στον χυδαίο λαϊκισμό για την προσφυγική κρίση. Δεν φτάνει που τώρα ανακάλυψαν ότι τους πρόσφυγες δεν τους φέρνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά υπάρχουν «γεωπολιτικοί λόγοι». Δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του τα έχουν κάνει μπάχαλο μέσα σε 4 μόλις μήνες, αντιμέτωποι με ροές πολύ μικρότερες από αυτές που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν φτάνει που ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε χθες την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, ομολογώντας κυνικά πως η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη.

Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης, εγκλωβισμένος από την ακροδεξιά συνιστώσα του, αντί να αποδοκιμάσει δημοσίως τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, απλώς σωπαίνει. Ουσιαστικά επικροτεί.

Ελπίζει ότι έτσι θα μπορέσει να καλύψει το χάος που ο ίδιος δημιούργησε. Του θυμίζουμε όμως ότι το διακύβευμα είναι οι ανθρώπινες ζωές, τίποτα λιγότερο. H ελληνική κοινωνία το γνωρίζει αυτό. Αντιστεκόμενη στις ακραίες φωνές, μεμονωμένες μεν αλλά με δυσανάλογα μεγάλη προβολή από πολλά ΜΜΕ, θα επιδείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα