Χατζηδάκης: Για τη ΝΔ λύση δεν είναι ούτε η εσωστρέφεια, ούτε η σιωπή του μαυσωλείου

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο βe-Skills for Jobs 2014 Grand Eventβ που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) την Τρίτη 6 Μαΐου 2014.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης στο συνέδριο βe-Skills for Jobs 2014 Grand Eventβ που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) την Τρίτη 6 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Β' Αθήνας της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Τι δήλωσε για την ΚΟ της ΝΔ και το Eurogroup

Ο πρώην υπουργός, βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης έδωσε σήμερα συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του είναι τα ακόλουθα:

Για  συνεδρίαση ΚΟ της ΝΔ

·         Για τη ΝΔ η λύση δεν είναι ούτε η εσωστρέφεια, ούτε η σιωπή του μαυσωλείου. Πρέπει με αξιοπρέπεια και μετριοπάθεια να δούμε τα εσωτερικά μας προβλήματα όντας ταυτόχρονα σε εγρήγορση για τις εξελίξεις στη χώρα.

·         Τη χώρα θα την υπηρετήσουμε καλύτερα αν κάνουμε την αυτοκριτική μας, ανανεωθούμε και έχουμε μια πιο αξιόπιστη εικόνα.

·         Η χθεσινή συζήτηση στην ΚΟ ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, εποικοδομητική συζήτηση. Θεωρώ ότι, εφαρμόζοντας και τον Κανονισμό της ΚΟ πρέπει να συζητάμε μία φορά το μήνα. Ο διάλογος είναι ζωογόνος. 

·         Το συνέδριο είναι ευκαιρία για μία νέα αρχή. Βεβαίως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε επιμέρους θέματα, αλλά αυτό είναι το χαρακτηριστικό των πολυσυλλεκτικών κομμάτων. Δεν πρέπει να ενοχοποιούμε τον διάλογο. Αν δεν κάνεις διάλογο είναι σαν να κλείνεις τα προβλήματα μέσα σε μια χύτρα και το καπάκι θα σκάσει κάποια στιγμή.

·         Πρέπει να κάνουμε μια πολιτική συζήτηση. Το θέμα των προσώπων είναι το δέντρο, αλλά το δάσος είναι η φυσιογνωμία του κόμματος. Πρέπει να δούμε πως η ΝΔ δεν θα είναι ένα κόμμα στο χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά ΤΟ κόμμα της κεντροδεξιάς, το σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα. Και να διαμορφώσουμε μια στρατηγική και τακτική που θα λαμβάνει υπόψη της, τις νέες συνθήκες. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ΝΔ θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια κούρσα αντοχής και όχι σε μια κούρσα ταχύτητας, λέγοντας πράγματα δηλαδή τα οποία θα ισχύουν και σ’ ένα μήνα και σε ένα χρόνο. Με χαρακτηριστικά δηλαδή ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας.

Για  κυβέρνηση – Eurogroup Δευτέρας

·         Ζητάμε να διασχίσουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης  το πεδίο της δημιουργικής ασάφειας και να εφαρμόσουν τη συμφωνία που υπέγραψαν στο Eurogroup. Πρέπει να κάνουν ασκήσεις θάρρους.

·         Στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα έχουμε να κάνουμε με οικονομικές θεωρίες ούτε  μια καταρχήν συμφωνία. Τώρα είναι η ώρα του συγκεκριμένου. Θα μιλήσουμε για μέτρα που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις, κάποιες απελευθερώσεις αγορών, τη φοροδιαφυγή κλπ.,  που αναφέρονται στο email Βαρουφάκη. Από αυτά πρέπει να διαλέξουν 4-5 και να δεσμευτούν ότι σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα θα τα εφαρμόσουν. Θα γίνουν νόμοι του κράτους δηλαδή. Αυτό κάναμε και εμείς πολλές φορές και θεωρηθήκαμε «δοσίλογοι», «γερμανοτσολιάδες» κλπ. Ε, τώρα είναι η σειρά τους! 

·         Στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μία μάχη με τις συνιστώσες και τον εαυτό τους, όμως δεν μπορούν να πατάνε σε δύο βάρκες. Πρέπει να αποφασίσουν.

·         Είναι ευτύχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει απέναντί του μια φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση στη χώρα που δεν τους κάνει τη ζωή δύσκολη. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network