Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση Παπανδρέου ήθελε το ΔΝΤ στην Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου  μίλησε σε νέες και νέους που θα συγκροτήσουν το δίκτυο νεολαίας του Κινήματος σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Παπανδρέου.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου μίλησε σε νέες και νέους που θα συγκροτήσουν το δίκτυο νεολαίας του Κινήματος σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Παπανδρέου.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ‘όνειδος’ τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει νέο μνημόνιο για να συμμετάσχει σε διευθέτηση του χρέους

Μύδρους κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και της ΕΕ για την "πρόσκληση" του ΔΝΤ στη δανειακή διάσωση της Ελλάδας το 2010 εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης από την επιτροπή της Βουλής για την απομείωση του χρέους κατηγορώντας μάλιστα την τότε κυβέρνηση ότι ίσως επιζητούσε την είσοδο του Ταμείου στη χώρα.

«Θεωρώ όνειδος της ΕΕ ότι επέτρεψε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη δανειακή διάσωση ενός κράτους – μέλους της. Δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει από την πρώτη στιγμή» είπε και ανέφερε ότι ευτυχώς υπήρξαν δυνάμεις, οι οποίες έδωσαν μάχη εναντίον της εισβολής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης το 2010. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι στις δυνάμεις που αντιστάθηκαν δεν περιλαμβάνεται η τότε ελληνική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. «Καλό θα ήταν να υπήρχε και μια μάχη από την πλευρά της Ελλάδος στην είσοδο του ΔΝΤ, διότι πολύ πιθανό να το επιζητούσαν κιόλας» ανέφερε. Επισήμανε, μάλιστα, ότι ιστορικά το ΔΝΤ είχε μόνο ρόλο παρατηρητή για τα πρώτα 20 λεπτά των συνεδριάσεων του Eurogroup. «Τώρα έγινε αφέντης και μέγας διαπραγματευτής. Πρέπει να ακούμε, συνεχώς, τι λέει. Θεωρώ ότι υπάρχει θέμα» σημείωσε.

Το ΔΝΤ δεν κάνει απομείωση χρέους χωρίς σκληρή λιτότητα

Ο κ. Χριστοδουλάκης συμβούλεψε, μάλιστα, τη σημερινή κυβέρνηση να αξιοποιήσει την επιχειρηματολογία του ΔΝΤ για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του χρέους αλλά την προειδοποίησε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα κυρώσεων και προσαρμογής μετά την απομείωση. «Το ΔΝΤ δεν έχει κάνει καμία απομείωση μέχρι τώρα χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα προσαρμογής. Άρα, μην λέμε ότι θέλουμε τη συνηγορία του ΔΝΤ» είπε και υπογράμμισε ότι αν το ΔΝΤ ζητά νέο μνημόνιο τότε ανοίγουν άλλες περιπετειώδεις διαδρομές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ
SHARE:

24Media Network