Δάνειο με εγγυητή τον Συνασπισμό έλαβε το 2009 η Αυγή

Δάνειο με εγγυητή τον Συνασπισμό έλαβε το 2009 η Αυγή

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αυγής Δημήτρης Στούμπος ανέφερε στην Εξεταστική ότι η εφημερίδα έλαβε δάνειο 1,2 εκ. ευρώ με εγγυητική επιστολή του Συνασπισμού. Ενήμερος ο δανεισμός της εφημερίδας.

Την λήψη δανείου ύψους 1,2 εκ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα με εγγυητική επιστολή του Συνασπισμού παραδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εφημερίδας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα του τραπεζικού δανεισμού των Μέσων Ενημέρωσης και τον κομμάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας ανέφερε η εφημερίδα στην οποία είναι μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 40% ζήτησε τη βοήθεια του κόμματος (τότε Συνασπισμού) για να διασφαλίσει το δάνειο το οποίο λήφθηκε και με εγγύηση από τις εισπράξεις κυκλοφορίας. Ανέφερε, πάντως, ότι το δάνειο είναι ενήμερο και είναι το μοναδικό που έχει λάβει μέχρι στιγμής η εφημερίδα. Σημείωσε δε ότι το δανειακό υπόλοιπο είναι σήμερα 900.000 ευρώ. Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, χαρακτήρισε πάντως «δήλωση πατρωνίας» την παροχή εγγυήσεων από πλευράς του Συνασπισμού.

Ερωτηθείς σχετικά με την ιδιοκτησία της κυπριακής εταιρεία Atlas που συμμετείχε με 100.000 ευρώ το 2014 στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αυγής ο κ. Στούμπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει υποχρέωση ονομοαστικοποίησης των μετοχών έως φυσικού προσώπου. Υποστήριξε, επίσης ότι  κατά την ανοικτή διαδικασία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου η εφημερίδα δεν μπορούσε να αποκλείσει κανέναν υποψήφιο μέτοχο.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή διατύπωσαν ερωτήματα για τη διαφημιστική δαπάνη που έλαβε η Αυγή η οποία αυξήθηκε σημαντικά το 2015 φτάνοντας το 1,5 εκ. ευρώ. Η εφημερίδα έλαβε μάλιστα διαφημίσεις ύψους 550.000 ευρώ από τις τράπεζες το 2015 παρά τη μικρή κυκλοφορία της.

Κουμουτσάκος: Στην Αυγή συναντιούνται διαπλοκή, αδιαφάνεια και συναλλαγή

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση κομμάτων και Μ.Μ.Ε., το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο.

Αποκαλύφθηκε ότι στην Αυγή, στο καθημερινό “Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως” και “λειτουργικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως οι ίδιοι την αποκαλούν, συναντιούνται διαπλοκή, ύποπτη πρακτική, αδιαφάνεια και συναλλαγή.

Σήμερα, ομολόγησαν ότι η Αυγή:

- Έχει μέτοχο offshore που δεν ξέρουν ποιος είναι.

- Πήρε δάνειο με μόνη εγγύηση την κυκλοφορία της.

- Πήρε χρήματα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

- Πήρε πολλαπλάσιες διαφημίσεις από τις τράπεζες, μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε Κυβέρνηση.

- Πήρε αγνώστου ύψους διαφήμιση από κρατικές ΔΕΚΟ.

Σήμερα, αποδείχθηκε ότι, στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, μια παραδοσιακή εφημερίδα της Αριστεράς μεταλλάσσεται διαγράφοντας την ίδια της την ιστορία.

Οι συνεπείς αριστεροί πολίτες δεν θα την αναγνωρίζουν πια.

Τη γνωρίζουν, όμως, όλοι οι Έλληνες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρνήθηκε ο Θ. Αναστασιάδης να καταθέσει στην Εξεταστική. Μετέβη στο εξωτερικό

SHARE: