Δεν κατέθεσε ο Ψυχάρης τελικά στην εξεταστική

Δεν κατέθεσε ο Ψυχάρης τελικά στην εξεταστική
Καταθέτει ο Σταύρος Ψυχάρης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη χορήγηση τραπεζικών δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο εκδότης κατέθεσε δύο έγγραφες δηλώσεις λόγω αδυναμίας να επικοινωνήσει προφορικά. Στη θέση του θα κληθεί ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Παναγιώτης Ψυχάρης.

Δεν κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης λόγω προφανούς αδυναμίας του να επικοινωνήσει.

Στην θέση του θα κληθεί να καταθέσει στις 30 Αυγούστου ο Παναγιώτης Ψυχάρης που είναι διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ.

Ο κ.Ψυχάρης κατέθεσε δύο δηλώσεις, μία προσωπική και μία εισαγωγική στις οποίες δήλωσε ότι:

-δεν προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν την δανειοδότηση του ΔΟΛ γιατί έχει λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία

-δεν μπορεί να εισφέρει πληροφορίες για τα δάνεια του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ, καθώς είναι θέματα που δεν έχει χειριστεί. Ωστόσο δηλώνει ότι μπορεί να απαντήσει εγγράφως με την βοήθεια ειδικών.

Στις δηλώσεις του ο εκδότης διαμαρτύρεται για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο κάνοντας λόγο για «ορυμαγδό επιθετικών και κακόβουλων σχολεία που πήραν ενοχλητικές διαστάσεις». Επίσης ανακοινώνει ότι πάσχει από ήπια μορφή πάρκινσον την οποία «έχω δαμάσει» και ότι έχει κάνει εγχείριση καρδιά (αλλαγή βαλβίδας) στις ΗΠΑ.

Για την αλλαγή στάσης του όσον αφορά την αυτοπρόσωπη κλήση του ο κ.Ψυχάρης αναφέρει ότι «είχα ζητήσει να αναβληθεί η εμφάνισή μου διότι έχω προφανή δυσχέρεια μακράς συνομιλίας», αλλά «οι καλοθελητές άρχισαν να με περιγράφουν στο διαδίκτυο ως μέλλοντα μακαρίτη».

Τελικά με πρόταση του προέδρου της Εξεταστικής Σωκράτη Φάμελλου ο εκδότης δεν θα καταθέσει. Την πρόταση υποστήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ διαφώνησε η Χρυσή Αυγή με τον Ηλία Κασιδιάρη να μιλά για «θέατρο» εκ μέρους του εκδότη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα