Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση "Νόστος 4" - 25 άτομα απομακρύνθηκαν από την Οδησσό

Πολίτες απομακρύνονται από την Ουκρανία
Πολίτες απομακρύνονται από την Ουκρανία AP PHOTO/VISAR KRYEZIU

Απομακρύνθηκαν με επιτυχία 25 άτομα από την Οδησσό και πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας. Η ενημέρωση του Νίκου Δένδια.

Η επιχείρηση «Νόστος 4», η απομάκρυνση 25 ατόμων (Ελλήνων πολιτών, μελών των οικογενειών τους, καθώς και Ρουμάνων και Φιλιππινέζων ναυτικών ελληνόκτητου πλοίου) από την Οδησσό, ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε κλιμάκιο από την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι, σημειώνεται.

ADVERTISING

Όπως ανέφεραν νωρίτερα διπλωματικές πηγές, τα 9 από τα 25 άτομα είναι ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου, με τρεις να είναι Έλληνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ο γενικός πρόξενος επιστρέφει στην Οδησσό, όπου το Γενικό Προξενείο, το μοναδικό κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει τη λειτουργία του.

Την είδηση της ολοκλήρωσης της επιχείρησης γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά τη Μολδαβία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πόλεμος στην Ουκρανία, Νίκος Δένδιας, Ουκρανία, Ρωσία, Ελλάδα
SHARE:

24Media Network