Δένδιας σε Τουρκία: "Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα - Δεν θα υπάρξει ανοχή"

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Ανεβάζει τους τόνους ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στην κλιμάκωση των ενεργειών της Τουρκίας. Τόνισε ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έστειλε το απολύτως σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα και πως δεν θα υπάρξει ανοχή στις απόπειρες της Τουρκίας.

Απευθυνόμενος προς όλους, ο κ. Δένδιας κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και κάλεσε την Τουρκία να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ελλάδα ζητά τη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με τον κ. Δένδια να τονίζει πως το αίτημα διατυπώνεται σε συγκυρία κατά την οποία υφίσταται σαφής τουρκική απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Επισημαίνει επιπροσθέτως ότι παρά την προσήλωση της χώρας μας στον διάλογο επί τη βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, προσήλωση την οποία και τώρα επαναλαμβάνει, η Τουρκία αποφάσισε να επιδοθεί στη γνώριμη παραβατικότητά της και προσθέτει: "Απέδειξε και πάλι ότι οι δηλώσεις της περί ετοιμότητας για διάλογο ήταν ανειλικρινείς και προσχηματικές. Ότι αποστρέφεται τις σύγχρονες αντιλήψεις που διέπουν τα κράτη τον 21ο αιώνα. Ότι ζει και ενεργεί στον 19ο αιώνα. Ότι εφαρμόζει πολιτική κανονιοφόρων. Ότι εμμένει στον αποσταθεροποιητικό της ρόλο. Ότι δρα εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου. Ότι επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα".

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΟΖ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS