ΔΕΘ 2021: Η βόλτα Μητσοτάκη στα περίπτερα – Ξεκινά ο διαγωνισμός για τα λεωφορεία νέας γενιάς

ΔΕΘ 2021: Η βόλτα Μητσοτάκη στα περίπτερα – Ξεκινά ο διαγωνισμός για τα λεωφορεία νέας γενιάς
Eurokinissi

Παρουσία του πρωθυπουργού τα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το μήνυμά του για τον εμβολιασμό και η επίσκεψη σε ηλεκτροκίνητο λεωφορείο.

Παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ ενώ έστειλε εκ νέου μήνυμα για τη σημασία του εμβολιασμού λέγοντας πως θα επιμείνει στην ανάγκη τήρησης των πρωτοκόλλων και στην ενθάρρυνση όσων δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν το βήμα. “Έχουμε το μεγάλο όπλο των εμβολίων. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που πραγματοποιεί δοκιμές, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Κ. Καραμανλής τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν κινεζικές και ευρωπαϊκές εταιρείες που κατασκευάζουν ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και πως την άλλη εβδομάδα αρχίζει η πρώτη φάση του διαγωνισμού με χρηματοδότηση από ταμείο ανάκαμψης και ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 770 λεωφορεία, εκ των οποίων 350 ηλεκτρικά, 300 CNG και 120 υβριδικά.

InTime

Σχολιάζοντας την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως “θα της δώσει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μοναδικά χαρακτηριστικά στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη”, για να εκφράσει τον ενθουσιασμό του για “την κατάληξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ως προς τη διαδικασία και ως προς το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η οπτικοποίηση του project ανάπλασης της ΔΕΘ θα έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για να κερδίσουμε και τους λίγους καχύποπτους οι οποίοι ενδεχομένως να εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η λύση την οποία επιλέξαμε δεν ήταν η ενδεδειγμένη”.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης “θα μπορέσει, η ίδια η ΔΕΘ HELEXPO να έχει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση άλλων εκθέσεων, γιατί τέτοια εκθεσιακά κέντρα στα κέντρα πόλεων πολύ απλά δεν υπάρχουν. Και έχει κουραστεί ο κόσμος, σας διαβεβαιώνω, να πηγαίνει σε μεγάλα απρόσωπα εκθεσιακά κέντρα έξω από τις πόλεις, να μένει σε συμβατικά ξενοδοχεία”.

Eurokinissi

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός προσέθεσε ότι είναι πρόθυμος, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να υποστηρίξει την παραχώρηση 11 στρεμμάτων γης στην περιοχή της Αγίας Φωτεινης -που ανήκει σήμερα στην Κτηματική Εταιρεία και χρησιμοποιείται από το ΥΕΘΑ- για την ενίσχυση των χώρων πρασίνου του παρκου, πρόταση την οποία κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, Τάσος Τζήκας, μίλησε για τη νέα πράσινη ΔΕΘ που δημιουργείται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο παρουσίασης του έργου, με τους χώρους πρασίνου, τα βιοκλιματικά κτήρια και τις διαδρομές που θα μεταμορφώσουν την Εκθεση και συνολικά το κέντρο της πόλης.

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα και είδε παρουσίαση για το μετρό της Θεσσαλονίκης, ενώ επισκέφθηκε και το περίπτερο της ΓΣΕΕ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στο περίπτερο της Συνομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος το βράδυ θα παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων “και ένα συνολικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος ανοίγεται μπροστά”.

InTime

“Η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού”, είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «δεν δίστασε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να δαπανήσει σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση».

Ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες».

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος διότι από τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση αναγνωρίζεται η στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι το πιο επιτυχημένο, γρήγορο και αποτελεσματικό μέτρο,σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα