Διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες του δικηγόρου του Κασιδιάρη από την ΝΔ

Διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες του δικηγόρου του Κασιδιάρη από την ΝΔ

Με μία λιτή ανακοίνωση, αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ΝΔ γνωστοποίησε πως διαγράφει από μέλος της το συνήγορο υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη

Ο Παύλος Σαράκης, μέλος της Νέας Δημοκρατίας και συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη διαγράφηκε από τα μητρώα μελών του κόμματος.

"Με σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τα μητρώα μελών του κόμματος, ο κ. Παύλος Σαράκης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος", ανέφερε χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης αναφέρθηκε στον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων, επισημαίνοντας ότι είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται όταν τού δίνεται η εντολή για την υπεράσπιση κάποιου κατηγορούμενου. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να διαλέγει όποιον δικηγόρο επιθυμεί για συνήγορό του.

Ερωτηθείς εάν είναι ασυμβίβαστο το επάγγελμά του με την πολιτική του ιδιότητα, ο κ. Σαράκης τόνισε ότι ο δικηγόρος δεν λειτουργεί με ιδεολογικά κριτήρια και αναφέρθηκε στο υπερασπιστικό καθήκον του.

SHARE:

24Media Network