"Διακοσμητικός" στο υπουργείο Αθλητισμού ο Γιώργος Μαυρωτάς

O Γιώργος Μαυρωτάς
O Γιώργος Μαυρωτάς EUROKINISSI

Στο μηδέν οι σχέσεις του με τον πολιτικό του προϊστάμενο Λευτέρη Αυγενάκη. Οι σκέψεις για διορθωτικές κινήσεις.

"Διακοσμητικός" παραμένει ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ενώ κατέχει τη συγκεκριμένη θέση για έκτο μήνα.

Κατ ουσίαν είναι χωρίς αρμοδιότητες,ενώ οι σχέσεις του με τον πολιτικό του προϊστάμενο βρίσκονται στο μηδέν, καθώς είναι τελείως τυπικές-πρόσωπα, μάλιστα, που γνωρίζουν εκτιμούν πως κύκλοι της κυβέρνησης καταλογίζουν στον Γενικό γραμματέα Αθλητισμού πως ουκ ολίγες φορές κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από την πολιτική της κυβέρνησης στον αθλητισμό.

ADVERTISING

Η κατάσταση, μάλιστα, που επικρατεί στο υπουργείο Αθλητισμού δεν έχει περάσει απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου και τα πρόσωπα που ασχολούνται με την αξιολόγηση του κυβερνητικού σχήματος και την κρίση των πολιτικών στελεχών (όπως είναι οι θέσεις των Γενικών Γραμματέων) στα υπουργεία. Και με δεδομένο ότι υπάρχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, οι διορθωτικές κινήσεις περιστρέφονται γύρω από το πρόσωπο του παλαιού διεθνή πολίστα, που έλαβε τη συγκεκριμένη θέση με κριτήριο και την μεταπήδησή του από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη στη Νέα Δημοκρατία.

Και όλα αυτά ενώ ο τομέας του αθλητισμού αποτελεί έναν από τους πλέον κρίσιμους για τη διαχείρισή τους τομέα, με τον πρωθυπουργό να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα που απαιτούνται, γεγονός που δεν ευννοεί ούτε στο παραμικρό τις προσωπικές στρατηγικές που αποδίδονται στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE: