Διαμαντοπούλου: Ιστορικής σημασίας η συνεδρίαση του Eurogroup

Η προεκλογική αυλαία του ΠαΣοΚ στα Τρίκαλα έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαΐου 2012, με την ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Την ώρα της ομιλίας νεαρός Τρικαλινός την αποδοκίμασε αλλά απομακρύνθηκε άμεσα από την αστυνομία.
Επίσης κατά την είσοδό της στην αίθουσα την περίμενε η πρώτη δασκάλα της. Η νηπιαγωγός κυρία Γεωργία Τύμπα από τα «χέρια» της οποίας πέρασε η κυρία Διαμαντοπούλου ως νήπιο στο Νηπιαγωγείο Μπάρας. Η ίδια πέρασε ένα μέρος των παιδικών της χρόνων στα Τρίκαλα όπου εργάζονταν ο πατέρας της στον υποσταθμό της ΔΕΗ. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Η προεκλογική αυλαία του ΠαΣοΚ στα Τρίκαλα έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 4 Μαΐου 2012, με την ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Την ώρα της ομιλίας νεαρός Τρικαλινός την αποδοκίμασε αλλά απομακρύνθηκε άμεσα από την αστυνομία. Επίσης κατά την είσοδό της στην αίθουσα την περίμενε η πρώτη δασκάλα της. Η νηπιαγωγός κυρία Γεωργία Τύμπα από τα «χέρια» της οποίας πέρασε η κυρία Διαμαντοπούλου ως νήπιο στο Νηπιαγωγείο Μπάρας. Η ίδια πέρασε ένα μέρος των παιδικών της χρόνων στα Τρίκαλα όπου εργάζονταν ο πατέρας της στον υποσταθμό της ΔΕΗ. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του Eurogroup η Άννα Διαμαντοπούλου

Ιστορικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ενοποίησης της Ευρώπης η συνεδρίαση του Eurogroup κατά την Άννα Διαμαντοπούλου.

Μετά την επιστροφή της από το Παρίσι,  όπου συμμετείχε στην ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού  Συμβουλίου του 'Νotre Europe'  υπό την προεδρία του κ. Jacques Delors, η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup:

"Η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, είναι ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα , για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ενοποίησης της Ευρώπης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως κατ' εξοχήν  θεσμός,  που εκπροσωπεί το Συλλογικό Ευρωπαϊκό συμφέρον και η Ελληνική Κυβέρνηση που εκπροσωπεί τη χώρα με το μεγαλύτερο και πλέον επείγον πρόβλημα μεταξύ των χωρών της Περιφέρειας, οφείλουν να απαιτήσουν από  το Συμβούλιο Υπουργών να πάρει  σαφή και μακράς πνοής θέση  για το ζήτημα του Ελληνικού χρέους .  Η ατελέσφορη διαχείριση του , αφενός  επιδεινώνει  την πορεία του, αφετέρου κινδυνεύει να δώσει και πάλι έδαφος στις διεθνείς αγορές να λειτουργήσουν σε βάρος της Ελλάδας,   των χωρών του Νότου και τελικά σε βάρος της ΕΕ.  Συγκεκριμένα :

• 1   Το Eurogroup να κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει δυνατότητα, ούτε  περίπτωση εξόδου οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ . Θεσμικά είναι αδύνατο και πρακτικά θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.  Δεν θεωρώ  ότι αρκούν μεμονωμένες δηλώσεις.

• 2   Το ελληνικό χρέος με τα σχέδια  που έχουν μέχρι τώρα συζητηθεί , δεν είναι διαχειρίσιμο. Η συνέχιση των ημίμετρων ,για πολιτικούς και εκλογικούς λόγους, θα καταστήσουν ατελέσφορες τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού Λαού,  και  σε δεύτερο χρόνο,  θα στοιχίσει  πολύ περισσότερο στους φορολογούμενους της Ευρώπης. Η διαγραφή μέρους του χρέους είναι  η πλέον καθαρή λύση. Επειδή όμως είναι γνωστές οι ανυπέρβλητες δυσκολίες  μιας τέτοιας απόφασης σε αρκετές χώρες,  υπάρχει η επεξεργασμένη εδώ και καιρό πρόταση  του Ινστιτούτου Bruegel  που με  συνδυασμό  εργαλείων και μέτρων οδηγεί σε χρέος 100% του ΑΕΠ το 2020. Απόφαση  για μια ενδιάμεση  λύση   ή αναβολή για το 2015, όπως συζητείται , σημαίνει επανάληψη των λαθών της τριετίας που πληρώνονται με ανθρώπινο πόνο και οικονομικό αδιέξοδο.

• 3   Το Εurogroup ,  πρέπει να ζητηθεί,  να επανέλθει στα θέματα Ανάπτυξης  όπως :

-      η υλοποίηση   του Συμφώνου Ανάπτυξης που αποφασίστηκε τον Ιούνιο  και αφορά  σε έργα 120 δις ευρώ  στην Ευρώπη και επομένως και την Ελλάδα, αλλά  τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα. 

 -      η  ενεργοποίηση   της Ευρωπαϊκής  Τράπεζας Επενδύσεων , που μετά τη συμφωνία  που υπογράψαμε τον Απρίλιο   για την υποστήριξη  της ρευστότητας στην Ελλάδα, με Ευρωπαϊκές εγγυήσεις,  δεν έχει προχωρήσει σε καμία εκταμίευση.

-     η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όπως είχε συμφωνηθεί στο Συμβούλιο Κορυφής  του Ιουνίου και δεν έχει προχωρήσει.

Επειδή το θέμα της Ανάπτυξης είναι θεμελιώδους  σημασίας για την Ελλάδα,  οφείλουμε μέσω του Eurogroup  να απαιτήσουμε την άμεση  υλοποίηση των αποφάσεων από τους  Ευρωπαϊκούς θεσμούς".

SHARE:

24Media Network