Διάσκεψη Βερολίνου: Θετική η πρώτη αντίδραση της Αθήνας, με καρφιά για Άγκυρα

Διάσκεψη Βερολίνου: Θετική η πρώτη αντίδραση της Αθήνας, με καρφιά για Άγκυρα
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Θετικό ότι η διάσκεψη του Βερολίνου επιβεβαιώνει την προσήλωση σε πολιτική λύση και η δέσμευση των συμμετεχόντων για τήρηση του εμπάργκο όπλων, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές. Αύριο ο Δένδιας στο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Καταρχήν θετικά βλέπει η Αθήνα το αποτέλεσμα της διάσκεψης του Βερολίνου για κατάπαυση πυρός στη Λιβύη.

“Είναι θετικό ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου επιβεβαίωσε την προσήλωση στην εξεύρεση πολιτικής λύσης για το θέμα της Λιβύης.

Είναι επίσης θετική η δέσμευση όλων των συμμετεχόντων για τήρηση του εμπάργκο όπλων” ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει στρατιωτικά την κυβέρνηση Σάρατζ, επομένως η αναφορά αυτή αποτελεί αιχμή κατά της Άγκυρας.

Η επίσημη τοποθέτηση της ελληνικής πλευράς θα γίνει αύριο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου αναμένεται να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης.

Το Συμβούλιο αναμένεται να επικεντρωθεί στις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και στην κατάσταση στην περιοχή του Sahel, στη Βολιβία και στη Βενεζουέλα.

Κατά τη διάρκεια του άτυπου γεύματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή και τις πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα