Διασυρμός για την κυβέρνηση – Το Politico απαντά και στηρίζει τη Νεκταρία Σταμούλη

Διασυρμός για την κυβέρνηση – Το Politico απαντά και στηρίζει τη Νεκταρία Σταμούλη
politico

Ανακοίνωση του Politico μετά την στοχοποίηση της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της για τις υποκλοπές.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την στοχοποίηση της Νεκταρίας Σταμούλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της στο Politico για τις υποκλοπές.

Το Μέσο σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη (24/08) αφού πρώτα τονίζει την επαγγελματική ακεραιότητά της δημοσιογράφου, προσθέτει ότι διαπίστωσαν ότι οι αναφορές της στο επίμαχο έγγραφο, είναι “απολύτως ακριβείς”.

Το POLITICO στηρίζει την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του ρεπορτάζ της Νεκταρίας Σταμούλη.

Η Σταμούλη είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης του POLITICO. Άρχισε να συνεργάζεται μαζί μας το 2019 μετά από περισσότερα από επτά χρόνια ρεπορτάζ στην Wall Street Journal. Είναι επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου της Ελλαδας.

Ως απάντηση στην ουσία της καταγγελίας, εξετάσαμε την επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στην ΕΕ Ιωάννη Βράιλα και δηλώνουμε ικανοποιημένοι που τα όσα ανέφερε η Νεκταρία Σταμούλη στο θέμα της Τετάρτης είναι απολύτως ακριβή“, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Politico.

https://www.news247.gr/download/1787//228000/politico.pdf

Την ανακοίνωση στήριξης υπογράφει ο διευθυντής σύνταξης του Politico, Τζαμίλ Αντερλίνι.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για “ανακριβέστατο δημοσίευμα”, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η δημοσιογράφος είναι ΣΥΡΙΖΑ. Στο εν λόγω ρεπορτάζ αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση είχε πει στην Κομισιόν να μην ασχοληθεί με το ζήτημα των υποκλοπών καθώς το θέμα είχε βγει στην επιφάνεια από “ελληνικά Μέσα που δεν χαρακτηρίζονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους”.

ΕΑΞΤ: Δημόσια αναγνώριση από τον κ. Οικονόμου του σφάλματός του

Νωρίτερα, την στήριξή της στην Ν. Σταμούλη είχε εκφράσει και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε τη σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιάννη Οικονόμου σε ρεπορτάζ του μέλους της ΕΑΞΤ και προέδρου του ΔΣ της Ένωσης, Νεκταρίας Σταμούλη.

Ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει «ανακριβέστατο» το δημοσίευμα που υπογράφει η κ. Σταμούλη στο Politico, αναφορικά με την απαντητική επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. προς την επιτροπή δικαιοσύνης της Κομισιόν για το ζήτημα του λογισμικού Predator. Συμπληρώνει δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι το δημοσίευμα προέρχεται από δημοσιογράφο «γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το κατά πόσον το δημοσίευμα της κυρίας Σταμούλη είναι «ανακριβέστατο» μπορεί να το διαπιστώσει κάθε πολίτης. Ασφαλώς και ο ίδιος ο κ. Οικονόμου, ο οποίος στην ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώνει λέξη προς λέξη τα αναφερόμενα στο ρεπορτάζ“, αναφέρει στην ανακοίνωσή του η ΕΑΞΤ.

Και συνεχίζει: “Το κυριότερο: Η ΕΑΞΤ θεωρεί ατόπημα για υπουργό χώρας της Ε.Ε., και μάλιστα τον καθ’ ύλην αρμόδιο για την ενημέρωση και τον Τύπο, να προχωρά δημοσίως στην στοχοποίηση και επαγγελματική διαβολή δημοσιογράφου. Χωρίς κανένα στοιχείο και με μοναδικό ορατό στόχο την απαξίωση ενός ρεπορτάζ προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Και αδιαφορώντας πλήρως για τις πιθανές επαγγελματικές και προσωπικές συνέπειες αυτής της στοχοποίησης.

Η Νεκταρία Σταμουλη, σεβόμενη τη δημοσιογραφική δεοντολογία, δεν υπήρξε ποτέ μελος κάποιου κόμματος, ούτε εργάστηκε ποτέ σε κυβερνητικά γραφεία.

Τα μέλη της ΕΑΞΤ θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας, έχοντας πλήρη συνείδηση του ρόλου μας και της αξιοπιστίας των μέσων ενημέρωσης που εκπροσωπούμε, και τηρώντας τους υψηλότερους κανόνες δεοντολογίας.

Θα είμασταν ευτυχείς εάν το ίδιο έπραττε στο εξής και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, από τον οποία αναμένουμε τη δημόσια αναγνώριση του σφάλματός του και την απόσυρση κάθε στοχοποιητικού στοιχείου αυτής“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα