Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ για την απελευθέρωση του Τζέρι Άνταμς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ/PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ PHASMA

Την άμεση απελευθέρωση του Τζέρι Ανταμς ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με διάβημά του στην αγγλική πρεσβεία

«Πολιτικά εμπρηστική ενέργεια», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την σύλληψη του ηγέτη του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς σε διάβημα που επέδωσε χθες αντιπροσωπεία του κόμματος στην πρεσβεία της Αγγλίας και Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ ζητείται η άμεση απελευθέρωσή του.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι Νάντια Βαλαβάνη, βουλευτής, υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών και 'Αμυνας του κόμματος, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Πρέσβη της Βρετανίας 'Αντριου Στόντον και την Σύμβουλο της Πρεσβείας Κάθριν Μπούκερ, στον οποίο επέδωσαν το διάβημα.

Στο διάβημα αναφέρεται ότι «η σύλληψη και κράτηση του ηγέτη του Σιν Φέιν και πρωτεργάτη της διαδικασίας ειρήνευσης στη Βόρεια Ιρλανδία Τζέρι 'Ανταμς αποτελεί μια πολιτικά εμπρηστική ενέργεια για τη δημοκρατία και την πάντα εύθραυστη ειρήνη και ομαλότητα στην περιοχή».

Μια τόσο προκλητική πρωτοβουλία δεν μπορεί παρά να αφορά όλη τη δημοκρατική Ευρώπη. Γιατί ο Τζέρι 'Ανταμς είναι μείζων πολιτική προσωπικότητα της εποχής μας, σημειώνεται στο κείμενο και εκφράζεται η αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον Ιρλανδό πολιτικό τονίζοντας ότι:

«Ο Τζέρι 'Ανταμς δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του, εκτός από τον ελληνικό λαό, κάθε δημοκρατικό πολίτη σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, που αποστρέφεται την πολιτική των εξιλαστήριων θυμάτων, αλλά και τυχοδιωκτικές προεκλογικές ενέργειες, λίγες μόνον μέρες πριν από τις τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές της 23ης Μαΐου στην Ιρλανδία.Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του Τζέρι 'Ανταμς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη και ανακρίνεται ο πρόεδρος του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς για φόνο

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον ιστορικό ηγέτη του Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς

SHARE:

24Media Network