Διαξιφισμοί Βούτση - Κικίλια στη Βουλή: Η πέμπτη φάλαγγα, το μακρύ χέρι των υπηρετών και η πολιτική διχασμού

Διαξιφισμοί Βούτση - Κικίλια στη Βουλή: Η πέμπτη φάλαγγα, το μακρύ χέρι των υπηρετών και η πολιτική διχασμού

Για ποιον λόγο δημιουργήθηκε ένταση, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

Με λεκτικούς διαξιφισμούς ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και τον εισηγητή της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, η ψήφιση του οποίου αναμένεται αργά απόψε.

Ο κ. Βούτσης αντέδρασε έντονα όταν ο κ. Κικίλιας τον κατηγόρησε για πολιτική διχασμού, μισαλλοδοξίας και προπαγάνδας, καλώντας τον να του υποδείξει έστω και μία συγκεκριμένη ύβρη που έχει εκτοξεύσει ο ίδιος κατά πολιτικών προσώπων.

«Ουδέποτε έχω υβρίσει, ουδέποτε έχω χτυπήσει πάνω ή κάτω από τη ζώνη. Επικαλούμαι τα πρακτικά, στα οποία μπορείτε να ανατρέξτε για να δείτε τι έχω πει. Μια σκληρή αντιπαράθεση είναι μέσα στο πλαίσιο του Κοινοβουλίου» τόνισε ο κ. Βούτσης.

«Μας είπατε πέμπτη φάλαγγα των δανειστών, μακρύ χέρι και υπηρέτες των δανειστών και των ΜΜΕ, μας κατηγορήσατε ότι είμαστε συνεργάτες με αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα. Έχετε αναλάβει εργολαβικά από την κυβέρνηση στη βάση του διχασμού και της μισαλλοδοξίας και από την άλλη ζητάτε να ομονοιάσουμε για την εθνική προσπάθεια... » αντέτεινε ο κ. Κικίλιας.

«Πέμπτη φάλαγγα δεν σας έχω πει εγώ. Στην τελευταία συνεδρίαση είπα το μακρύ σας χέρι στα ΜΜΕ θα κοπεί από τη ρίζα. Ούτε υπηρέτες σας είπα. Αν αυτά είναι ύβρεις, λυπάμαι» ανταπάντησε ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι η κριτική του είναι πάντα στην ουσία της πολιτικής επιχειρηματολογίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network