Διχάζει το ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

Διχάζει το ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια
Αναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ με αφορμή το νομοσχέδιο για την αναγκαστική συνεπιμέλεια Eurokinissi

Κατά του νομοσχεδίου η Φώφη Γεννηματά, υπέρ ο Ανδρέας Λοβέρδος και 3 ακόμη βουλευτές

Κατακεράυνωσε το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια σήμερα στην Βουλή η Φώφη Γεννημαατά, όμως 4 βουλευτές του κόμματος φαίνεται να διαφωνούν με την κατηγορηματική επιλογή της.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για νομοσχέδιο με αρνητική επιρροή στο οικογενειακό δίκαιο που αντιστρατεύεται διεθνείς συμβάσεις. Όμως υπέρ του νομοθετήματος τάσσεται ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επικαλείται τις απόψεις που έχει από το 2016 υπέρ της συνεπιμέλειας. Μάλιστα δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διενεργηθεί. Υπέρ του νομοσχεδίου τάσσεται και ο αντιπροεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που όμως δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο προκειμένου να μην αντιταχθεί στην επίσημη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη. Τέλος θετικοί για το νομοσχέδιο φέρονται δύο ακόμη βουλευτές: Ο Δημήτης Κωνσταντόπουλος και ο Δημήτρης Μπιαγκής.

Η Φώφη Γεννηματα στην παρέμβασή στην Βουλή δήλωσε πως «εμείς δεν παγιδευόμαστε στο ψεύτικο δίλλημα που η κυβέρνηση δημιούργησε: Με τις μαμάδες ή με τους μπαμπάδες». Δήλωσε ότι οι διατάξεις του νόμοσχεδίου «ανατρέπουν τον παιδοκεντρικό χαρακτήρα του οικογενειακού δικαίου» και «εισάγουν από το παράθυρο την λογική της εναλλασόμενης κατοικίας. Αυτή η λογική βλάπτει το παιδί αφού του στερεί το σταθερό περιβάλλον». Όπως είπε  «θα κάνετε το παιδί τουρίστα».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση είπε πως ότι «θέλετε να ασκήσετε επιρροή για αποφάσεις σε περιπτώσεις διαφωνίας των γονέως» δηλώνοντας πως με τις διατάξεις. «οι σχέσεις του παιδιού με τους γονείς του καθορίζεται με μία μεζούρα;». Παράλληλα χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη η οριστική δικαστική απόφαση στις περιπτώσεις γονέων που ασκούν κακοποιητική βία». Αυτό είπε «είναι θέμα όλων μας. Έχουμε τεράστια ευθύνη» αφού «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις συμβάσεις και τα δικαιώματα του παιδιού και της βίας κατά των γυνακών»

Πάντως η Φώφη Γεννηματά έχει να αντιμετωπίσει και διαφωνίες στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Υπέρ του νομοθετήματος έχει ταχθεί ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αν και ξεκαθάρισε ότι θα το καταψηφίσει προκειμένου να μην διαφωνήσει με την κομματική γραμμή. Υπερ του νόμου έχει ταχθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος δήλωσε πως έχει ενημερώσει το κόμμα του σχετικά με το ότι δεν θα μετάσχει στην ψηφοφορία. Επίσης διαφωνία με την επίσημη γραμμή του κόμματος φέρεται να έχουν οι Δημήτρης Μπιαγκής και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα