Διεγράφη ο Δ.Καμμένος. Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Διεγράφη ο Δ.Καμμένος. Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ
Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018// Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο βουλευτής υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας. "Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή", σχολίασε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας υπόνοιες για φλερτ του βουλευτή με τη ΝΔ, ενώ κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την προδιαγεγραμένη αποχώρηση. Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ με 153

Ως προδιαγεγραμμένη εξέλιξη και με ανάμεικτη οργή και… ανακούφιση υποδέχθηκαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετά την αναμενόμενη κίνηση του να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το Σκοπιανό.

Ο κ.Καμμένος είχε σε συνεντεύξεις του προϊδεάσει για τη στάση του (καθώς χαρακτήρισε κατάπτυστο το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό και υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν εχει εξουσιοδότηση να μεταβεί στις Πρέσπες) και διεγράφη αστραπιαία μόλις ψήφισε εναντίον της κυβέρνησης.

Η πρόταση της ΝΔ καταψηφίστηκε, καθώς 127 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 153 κατά.

Άμεσα ήρθε και το πρώτο καρφί για τη στάση του βουλευτή από τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ άφησε αιχμές μέσω twitter για φλερτ του Δημήτρη Καμμενου με τη ΝΔ, γράφοντας: ” Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή … κουτσός ο παίχτης…”

Στην κυβέρνηση πάντως υπάρχει η εκτιμηση ότι ουδόλως επηρεάζεται η σταθερότητα της κυβέρνησης παρά την απώλεια ενός βουλευτή και στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί παραδόξως μάλλον ανακούφιση καθώς ο Δημήτρης Καμμένος εδώ και καιρό με δηλώσεις του έφερνε σε αμηχανία την κυβέρνηση.

Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε την καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ κάνοντας λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από την προδιαγεγραμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου.

“Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της εθνικής αντιπροσωπείας.Η επιχείρηση υπονόμευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας κατέρρευσε μαζί με την αξιοπιστία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε μέσα σε δύο ημέρες να διασύρει τόσο την παράταξή του στη διεθνή κοινή γνώμη όσο και την πολιτική του κληρονομιά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών.

Η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής” ανέφερε ειδικότερα.

Αλλά και η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σχολίσε μέσω twitter: “Αναμενόμενη η στάση του Δ. Καμμένου. Μάλλον άργησε κιόλας. Η έκπληξη θα ήταν η συνέχιση της στήριξης σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τώρα μπορεί να συνεχίσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό αυτό που ξεκίνησε εδώ και καιρό.”

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Καμμένος συχνά προκαλούσε αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του, με τελευταίο χαρακτηριστκό κρούσμα το φραστικό επεισόδιο που είχε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομππή τον Απρίλιο, μετά το οποίο πηγές των ΑΝΕΛ άδειαζαν το βουλευτή και εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια του Πάνου Καμμένου.

Πάντως οι προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ για βουλευτές άλλων κομμάτων που θα καταψήφιζαν την πρόταση της ΝΔ δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο Σπυρος Δανέλλης του Ποταμιού ψήφισε ναι, σπεύδοντας πάντως να διατρανώσει “εκτός του Μακεδονικού” .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα