Ο Καμμένος θέλει να νοικιάσει στρατόπεδα σε Άραβες

Ο Καμμένος θέλει να νοικιάσει στρατόπεδα σε Άραβες
Conference of IGME on immigration, on February 1, 2016 / « » , , 1 2016. SOOC

ΤΑΙΠΕΔ Ενόπλων Δυνάμεων θέλει ο υπουργός Άμυνας και η ΛΑΕ τον κατηγορεί για ξεπούλημα. "Υπάρχουν 7.000 κλίνες" είπε αναφερόμενος στο προσφυγικό, αν και μόνο στην Ειδομένη παραμένουν 11.194 πρόσφυγες

“ΤΑΙΠΕΔ” Ενόπλων Δυνάμεων φτιάχνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για να βρει έσοδα από Άραβες και Ισραηλινούς, καθώς και από την ενοικίαση αναξιοποίητων ακινήτων.

Το… φιλόδοξο αυτό σχέδιο ανακοίνωσε ο κ.Καμμένος στο “4ο Ετήσιο Συνέδριο Exposec – Defenceworld 2016”, με θέμα την Ελλάδα στο επίκεντρο γεωπολιτικών και μεταναστευτικών εξελίξεων και την ασφάλεια στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο κ.Καμμένος είπε πως ήδη υποβληθεί δύο σημαντικές προτάσεις για την αξιοποίηση έκτασης στη νήσο Φλέβες: Μία πρόταση από το ‘Αμπου Ντάμπι για επένδυση ύψους 3,6 δισ ευρώ για τη δημιουργία resort 22.000 θέσεων και μία πρόταση από το Ισραήλ για τη δημιουργία πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων πάντως δήλωσε ότι το “ΤΑΙΠΕΔ Ενόπλων Δυνάμεων” δε θα πωλήσει, αλλά θα ενοικιάζει ακίνητα, με ενοίκο στο 5% της αντικειμενικής αξίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά θα προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας σε έκταση πεδίου βολής στη Ρόδο.

Οι δηλώσεις Καμμένου προκάλεσαν την αντίδραση της ΛΑΕ , που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετά τα αεροδρόμια και τον ΟΛΠ ξεπουλά και την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το ξεπούλημα των αεροδρομίων και του ΟΛΠ, συνεχίζει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, αυτή τη φορά ξεπουλώντας την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με το προωθούμενο σχέδιο νόμου, το υπουργείο Αμυνας ουσιαστικά θέτει προς εκποίηση, με «όρους ΤΑΙΠΕΔ», την τεράστια ακίνητη περιουσία των τριών ταμείων, των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Για να «εξωραΐσει» τη συγκεκριμένη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που προωθεί, στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου χρησιμοποιεί τον όρο «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας.

Η κυβέρνηση με αυτή την επιλογή ανοίγει ακόμα ένα «σκοτεινό» κεφάλαιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας της χώρας, προς οφειλών των δανειστών και του αδηφάγου κερδοσκοπικού κεφαλαίου, κυρίως του χρηματοπιστωτικού”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ.

Υποστηρίζει επίσης ότι η πρόβλεψη για εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια να δοθεί, δήθεν, κοινωνική διάσταση στην εκποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής αυτοδιοίκησης , διενεργεί πολύχρονους αγώνες για την ουσιαστική ανάπτυξη -προς όφελος των τοπικών κοινωνιών- εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων και εκτάσεων των τριών ταμείων των Ε.Δ., χωρίς να αμφισβητείται η ιδιοκτησία των εν λόγω ασφαλιστικών φορέων, εντός του αστικού ιστού με οικολογική, αθλητική, ψυχαγωγική στόχευση, καταγγέλλοντας τη συνέχιση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και ζητώντας την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων.

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν και όσα είπε ο υπουργός Άμυνας για το προσφυγικό. Δήλωσε ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες σε Ειδομένη και Πειραιά για να πλήξουν τον τουρισμό και είπε χαρακτηριστικά ότι “η εικόνα της Ελλάδας δεν είναι ο Πειραιάς και η Ειδομένη όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν”, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιους αναφέρεται.

Είπε επίσης ότι υπάρχουν 7.000 άδειες κλίνες στους χώρους φιλοξενίας ώστε να εγκατασταθούν εκεί οι πρόσφυγες από Ειδομένη και Πειραιά, τη στιγμή όμως που μόνο στην Ειδομένη παραμένουν 11.194 άτομα και στον Πειραιά 3.800 σύμφωνα με τη σημερινή καταγραφή…

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα