Διμέτωπος πόλεμος Μητσοτάκη κατά Κασσελάκη – Βελόπουλου

Διαβάζεται σε 6'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME NEWS

Από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά εκλογές για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα, ενώ άφησε νέες αιχμές για “πατριώτες στα λόγια”.

Επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και του Κυριάκου Βελόπουλου, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας εν όψει ευρωεκλογών. Τόσο τους κεντρώους, όσο και ιδίως τους δυσαρεστημένους δεξιούς που φλερτάρουν με ψήφο διαμαρτυρίας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε εκ νέου τη σημασία των ευρωεκλογών, για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να διεκδικήσει περισσότερα στην ΕΕ, αλλά και για την πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας.

“Διάβαζα σήμερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αρθρογραφεί γιατί η χώρα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. Και αναρωτιόμουν: ο ίδιος δεν ήταν που πριν από λίγες μέρες σε μια συνέντευξή του έθεσε ως εκλογικό του πήχη το 17% που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές;”, σχολίασε επίσης ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εμμέσως.

“Προσέξτε τώρα την αντίφαση. Έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη”, συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η ΝΔ θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, έχοντας και πάλι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων.”

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η κυβέρνηση έχει στραμμένη την προσοχή της στην υλοποίηση του προγράμματος της.

“Υλοποιούμε όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες εσείς μάς δώσατε εξουσιοδότηση. Ξέρω ότι πολλές φορές θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αναταράξεις, θα υπάρχουν και λάθη. Πρώτος εγώ έχω το θάρρος να τα αναγνωρίσω. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Το ζήτημα είναι, όμως, το λάθος να μην γίνει σφάλμα και να μην επαναλαμβάνεται. Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και φροντίζουμε πάντα να τα διορθώνουμε. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά της δικής μας παράταξης”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΝΔ ανησυχεί για άνοδο του Βελόπουλου στη βόρεια Ελλάδα

Δεν ήταν τυχαίο πάντως ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να στείλει νέα μηνύματα στη δεξιά βάση της ΝΔ από μία περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Και αυτό καθώς η ΝΔ ανησυχεί για διαρροές προς την Ελληνική Λύση ιδίως στη βόρεια Ελλάδα, με αφορμή κυρίως το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε λοιπόν “σε αυτούς οι οποίοι πιστεύουν ή θέλουν ενδεχομένως να στείλουν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας προς τη Νέα Δημοκρατία, ψηφίζοντας κόμματα τα οποία βρίσκονται πιο δεξιά από τη ΝΔ”. Και τους κάλεσε να σκεφτούν “ποιοι τελικά είναι οι πραγματικοί πατριώτες; Αυτοί που έχουν εύκολο τον πατριωτισμό στα λόγια ή αυτοί που υπερασπίζονται την πατρίδα με πράξεις;”

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ “θωράκισε τις Ένοπλες Δυνάμεις: απέκτησε η χώρα Belharra, απέκτησε Rafale, αναβαθμίζει τα F-16, αποκτά νέα ελικόπτερα. «Χτίζει» στρατηγικές συμμαχίες με τη Γαλλία, με τις ΗΠΑ. Συνομιλεί σήμερα με όλους τους μεγάλους παίκτες με όρους ισοτιμίας.”

Διερωτήθηκε δε: “Αν πατριώτες είναι αυτοί οι οποίοι υπονομεύουν το κύρος της χώρας στο εξωτερικό ή αυτοί οι οποίοι αναβαθμίζουν τη θέση της πατρίδας μας εκτός των συνόρων.” Αλλά και αν “πραγματικοί πατριώτες είναι αυτοί οι οποίοι περιφέρονται στα τηλεπαράθυρα και υπόσχονται σύνταξη, λέει, 3.000 ευρώ.” Σχολίασε μάλιστα: “Μου θυμίζει κάποιες άλλες εποχές που κάποιοι είχαν εύκολα τα ψέματα. Και βέβαια, τους είδαμε και αυτούς τους «πατριώτες», διότι τελικά παρέα κυβέρνησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.”

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε: “Να μην ξεχνιόμαστε ποιοι ήταν αυτοί που κυβερνούσαν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ως το 2019, αν αυτοί είναι πατριώτες. Ή αν πραγματικοί πατριώτες δεν είναι αυτοί οι οποίοι θωράκισαν τα σύνορα και έλυσαν επί της ουσίας το μεταναστευτικό πρόβλημα.”

Επικαλέστηκε ότι κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Ρόδο κανείς δεν του μίλησε για το ζήτημα της “παράνομης μετανάστευσης”. Εκτίμησε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όπως είπε “εμείς εφαρμόσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική. Όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα τα σύνορα φυλάσσονται και δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές για το ποιος θα μπαίνει παράνομα στη χώρα.”

Ο πρωθυπουργός κατέληξε ότι: “Αυτοί είναι οι πραγματικοί πατριώτες. Πατριώτες στις πράξεις, τις μεγάλες πράξεις, αλλά και κάποιες συμβολικές πράξεις.” Ανέφερε ότι κατόπιν συνάντησης με τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, επικοινώνησε ο ίδιος με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια και το αντιτορπιλικό «Βέλος» θα μείνει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, όπως το «Αβέρωφ» είναι μόνιμα στην Αθήνα, γεγονός συμβολικό για τη συμπρωτεύουσα.

“Την επιστολική ψήφο μην την πάρετε αψήφιστα”

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε λοιπόν “σε αυτές τις εκλογές να κινητοποιηθούμε όπως ξέρουμε να κάνουμε και να ξαναχτίσουμε αυτή μεγάλη πλατιά συμμαχία, η οποία μας οδήγησε σε αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό το οποίο πήραμε στις εκλογές του Ιουνίου και να μην αντιμετωπίσουμε τις εκλογές αυτές με χαλαρότητα, αψήφιστα.”

Τόνισε επίσης ότι: “Πρέπει την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές η κυβέρνηση να είναι ισχυρή και σταθερή. Πρέπει να μου δώσετε, να μας δώσετε, την δύναμη να πάμε στην Ευρώπη να διαπραγματευτούμε μια καλύτερη Ευρώπη, προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων.”

Υποστήριξε ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να διαπραγματευτεί θέματα όπως η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. “Θέλουμε να είμαστε πάλι τόσο ισχυροί ώστε να μπορούμε να διαπραγματευόμαστε στην Ευρώπη με την αυτοπεποίθηση και με τη σιγουριά που απαιτείται”, δήλωσε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης.

Δήλωσε βέβαιος ότι: “Μπορούμε να πολεμήσουμε τη χαλαρότητα, μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τα καινούρια θεσμικά εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας”. Κάλεσε μάλιστα στους πολίτες: “Την επιστολική ψήφο μην την πάρετε αψήφιστα, εμείς τη θεσμοθετήσαμε.”

Χαρακτήρισε παραλογισμό ενώ η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές επειδή η κυβέρνηση ζήτησε να επεκταθεί και στις εθνικές εκλογές για όλους τους ψηφοφόρους, τώρα ο κ. Κασσελάκης να καταγγέλλει ότι δεν δίνεται αυτή η δυνατότητα στους εντός Ελλάδας ψηφοφόρους.

“Οι Έλληνες έχουν και κρίση και νου και λογική και γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πραγματικά αγωνίζεται και υλοποιεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Η επιστολική ψήφος είναι μια πραγματική μεταρρύθμιση. Σκεφτείτε: ηλικιωμένοι, παππούδες, γιαγιάδες, που δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν σε ένα εκλογικό κέντρο, να γραφτούν να ψηφίσουν επιστολικά. Νέα παιδιά -μπορεί εδώ να έχουμε ανάμεσά μας νέα παιδιά τα οποία θα θελήσουν να πάνε να δουλέψουν σεζόν και να μην μπορούν να γυρίσουν να ψηφίσουν- μπορούν να γραφτούν μέχρι τα τέλη Απριλίου και να ψηφίσουν επιστολικά.”

Προανήγγειλε τέλος ότι ο ίδιος θα ξαναβρεθεί μέχρι τις εκλογές πολλές φορές στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, όπου άλλωστε όπως αναφέρθηκε η ΝΔ ανησυχεί για διαρροές προς τα δεξιά της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα