Το Μαξίμου παρομοιάζει Κασσελάκη με Βελόπουλο

Διαβάζεται σε 5'
marinakis
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Παύλος Μαρινάκης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει αρχηγό κόμματος “που πολιτεύεται με fake news και θεωρίες συνωμοσίας.

Με τον Κυριάκο Βελόπουλο συγκρίνει εμμέσως πλην σαφώς τον Στέφανο Κασσελάκη η κυβέρνηση.

Ειδικότερα κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Καθημερινή, με το οποίο επιμένει για εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αναφορές που παρέπεμπαν στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε οξύμωρο το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την τελευταία λαϊκή ετυμηγορία σε διπλές μάλιστα κάλπες, ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εκλογές. Σχολίασε επίσης ότι ο κ. Κασσελάκης “θέτει ως στόχο να ξαναφτάσει το 17% που είχε πάρει το κόμμα του πριν ένα χρόνο, δηλαδή ζητά πρώρες εκλογές για να λύσει τα εσωκομματικά του, να πιάσει το ποσοστό που είχε πριν από ένα χρόνο για λόγους συσπείρωσης” .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε στη συνέχεια ότι κάθε παράγραφος από το άρθρο του κ. Κασσελάκη “έχει και ψέμα και συκοφαντία και θεωρία συνωμοσίας”. Πρόσθεσε μάλιστα με νόημα:

“Αν δεν ήξερε κανείς ποιος είναι ο συντάκτης, θα μπορούσε να νομίζει ότι είναι άρθρο σε μία από εφημερίδα που διακινούν θεωρίες συνωμοσίας ή άρθρο ενός προέδρου κόμματος, που πολιτεύεται με fake news και θεωρίες συνωμοσίας”. Σχολίασε δε ότι: “Ισως είναι ένας τέτοιος πρόεδρος πλέον ο κ. Κασσελάκης”.

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει εκ νέου ψέματα περί μονταζιέρας στην υπόθεση των Τεμπών, ενώ όπως τόνισε δεν υπάρχει καμία σκιά. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Κασσελάκη ότι “μάλιστα βγάζει πορίσματα για μπάζωμα και εύφλεκτα υλικά σα να είναι και ο ίδιος ανακριτής, ενώ έγινε έρευνα και δεν έδειξε κάτι και βιάζεται και λέει πράγματα που δεν έχει πει η δικαιοσύνη”.

Κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ. Κασσελάκη ότι λέει ψέματα όσον αφορά σε προανακριτική. Υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “ουδέποτε έχει καταθέσει αίτημα για προανακριτική” και πρόσθεσε: “Το αφήνει να αιωρείται στον αέρα. Δεν μπορεί να αποδεχθεί κανείς κάτι που δεν έχει κατατεθεί”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τέλος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα και για τις υποκλοπές, υποστηρίζοντας ότι επικαλείται αναφορά του ΣτΕ σε ένα νόμο που έχει ήδη αλλάξει, αλλά και για την υπόθεση Ασημακοπούλου, επικαλούμενος ότι ουδέποτε έχει εμπλακεί η ΝΔ σε αυτή.

“Εκτός από τα ψέματα, από το άρθρο του κ. Κασσελάκη βγαίνει και μία αλήθεια. Ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν χώρο για χαλαρή ψήφο”, είπε επίσης ο κ. Μαρινάκης.

“Ο κ. Κασσελάκης θέλει να επαναφέρει από το παράθυρο όλους τους εφιάλτες που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τους εφιάλτες των λεφτόδεντρων, των λαϊκιστών, του διχασμού και των ψεμάτων” συνέχισε και πρόσθεσε:

“Ο ίδιος θέτοντας ζήτημα διπλών εκλογών μας δίνει να καταλάβουμε ότι στις 9 Ιουνίου η ψήφος μας επικυρώνει ξανά την σταθερότητα της χώρας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι “ δεν χρειάζεται να γκρεμίσουμε τα ισχυρά θεμέλια που έχουμε βάλει στην πρώτη τετραετία και τον πρώτο χρόνο της δεύτερης”. Υποστήριξε επίσης ότι: “ Η Ελλάδα δε βρίσκεται στο ίδιο σημείο. Ζήσαμε στην πράξη τι σημαίνει να κυβερνάνε αυτοί που ήταν στην πλατεία και οι πάνω και οι κάτω”.

Ενώ επέμεινε στην έμμεση σύγκριση Κασσελάκη- Βελόπουλου, λέγοντας: “Βλέπουμε τα κόμματα της αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ίδια ρητορική με κόμματα της άκρας δεξιάς ως προς τις θεωρίες συνωμοσίας”.

Ο πήχης του 30% για τη ΝΔ

Με τον παραλληλισμό αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να συσπειρώσει και τους κεντρώους ψηφοφόρους, ενώ ταυτόχρονα έχει επιδοθεί σε άσκηση πιέσεων ιδίως προς τη δεξιά βάση της ΝΔ που φλερτάρει με την ψήφο διαμαρτυρίας.

‘Άλλωστε ο κ. Μαρινάκης παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι εάν το ποσοστό της ΝΔ στις ευρωεκλογές δεν έχει τον αριθμό τρία μπροστά, αυτό δεν θα αποτελεί επιτυχία. Ενώ δήλωσε ότι στόχος είναι “να καταλάβουν οι πολίτες ότι η κάλπη των ευρωεκλογών είναι σταυροδρόμι για τη σταθερότητα της χώρας.”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι στις ευρωεκλογές “πρέπει να παραχθεί ένα πολιτικό μήνυμα που θα οδηγήσει σε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Και αποφασίζουμε επίσης ποιοι θέλομε να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Αυτοί που ζητούν να κοπούν κονδύλια από τη χώρα ή αυτοί που επαναδιαπραγματεύονται την Κοινή Αγροτική Πολιτική;”.

Ο κ. Μαρινάκης πάντως αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία εκφοβισμού των δεξιών ψηφοφόρων. “Υπάρχει μία προσπάθεια, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, η κυβέρνηση να παρουσιάσει το έργο της, να απαντήσει σε θεωρίες συνωμοσίας και ψέματα και να θέσει όλα τα θέματα και τα διακυβεύματα”, είπε.

Δεν είναι εκφοβισμός να λες ότι την τελευταία φορά που επικράτησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού, ακροδεξιές δυνάμεις που συνέπραξαν με την αριστερά, η χώρα οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού. Είναι νωπές οι μνήμες”, υποστήριξε άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εκτίμησε επίσης ότι η πραγματικότητα έχει καταρρίψει τις ταμπέλες περί δεξιών ή μη ψηφοφόρων. Ενώ σχολίασε ότι δεν έχει σημασία “εάν κάποιος τιτλοφορείται δεξιός και συμπράττει με την αριστερά για να μην πάει ένας νέος σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Σημασία έχουν οι πολιτικές πράξεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα