Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Από την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ του Καραμανλή, στην πάταξη της διαφθοράς

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Από την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ του Καραμανλή, στην πάταξη της διαφθοράς

Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι αρμοδιότητα, πλέον, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Πρώην διοικητής της ΕΥΠ της τελευταίας κυβέρνησης Καραμανλή και ειδικός για το "ξεψάχνισμα" της Λίστας Λαγκάρντ

Αναπληρωτής Υπουργός, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς ορίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση ανασχηματισμού, υπουργός Δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και πλέον αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της πάταξης της διαφθοράς.

Ο 62χρονος σήμερα Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, είναι σταθερή επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και κρίνεται κατάλληλος για να κάνει “φύλλο και φτερό” τη Λίστα Λαγκάρντ. Τον στηρίζουν επίσης σθεναρά και οι ΑΝΕΛ οι οποίοι τον είχαν προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Μεταξύ άλλων στο παρελθόν έχει διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εποπτεύον εισαγγελέας την δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα. Υπήρξε προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, αλλά κατείχε και  την θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), επί Κώστα Καραμανλή.

Διετέλεσε επίσης εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ υπηρέτησε στο προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Το 2003 εξελέγη προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν  με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας-ΔΑΕΕΒ-Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).

Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ενώ στην συνέχεια μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του γενικού γραμματέα  του υπουργείου Δικαιοσύνης τον περασμένο Μάρτιο,  δεν κατείχε δημόσια θέση.

Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας, αλλά και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα