Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 – LIVE ΕΙΚΟΝΑ
Eurokinissi

Σήμερα, Δευτέρα και αύριο Τρίτη πραγματοποιούνται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι εργασίες για τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40. LIVE ΕΙΚΟΝΑ.

Με μία ιδιαιτερα συμβολική επίσκεψη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, που αποτελεί το πιο εμβληματικό τοπόσημο για την ιστορία της δημοκρατίας και της καταξίωσης του δήμου ως κράτιστου πολιτειακού οργάνου, δόθηκε χθες, Κυριακή η έναρξη στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (Balkan Cities Network B40).

Σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη 24, στον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων διεξάγονται οι εργασίες της Συνόδου.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Κώστας Μπακογιάννης θα αναλάβει την Προεδρία του Δικτύου από τον ομόλογό του Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου και κατά την εναρκτήρια ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στο όραμα της Προεδρίας της Αθήνας για το 2023.

Στη Σύνοδο, κατά την οποία θα ενταχθούν και νέα μέλη στο Δίκτυο Β40, θα απευθύνουν ομιλίες ο Ντάριο Ναρντέλλα, Πρόεδρος του Δικτύου Eurocities και Δήμαρχος Φλωρεντίας, καθώς και οι Δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης, των Τιράνων, της Σόφιας, του Ζάγκρεμπ, του Σεράγεβο, της Ποντγκόριτσα κ.ά.

Ομιλία θα απευθύνει και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Βάσκο Άλβες Κορντέιρο, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, κ. Βλαντιμίρ Πρέμπιλιτς.

Πολύ σημαντική θα είναι η εκπροσώπηση των ελληνικών Δήμων στη Σύνοδο, αφού σε αυτήν θα λάβουν μέρος, εκτός από τη διοργανώτρια πόλη της Αθήνας, ακόμη 38 Δήμοι της χώρας: Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Τρικκαίων, Πάτρας, Χαλκίδας, Καλαμάτας, Χανίων, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Κηφισιάς, Αγ. Δημητρίου, Αιγάλεω, Ζωγράφου, Π. Φαλήρου, Κορυδαλλού, Παλλήνης, Βέροιας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Ρεθύμνου, Κορίνθου, Μυτιλήνης, Χίου, Κέρκυρας, Άργους – Μυκηνών, Ορεστιάδας, Λευκάδας, Καρπενησίου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θερμαϊκού, Κιλελέρ, Ρόδου, Πέλλας, Αγρινίου, Αγίας Παρασκευής, Καβάλας και Αχαρνών.

Το B40 Balkan Cities Network ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2021 στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο την ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς και της συνεργασίας των μελών του στους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα