Δημόσιος καβγάς Βενιζέλου-Κωνσταντινόπουλου για την αναδοχή

Δημόσιος καβγάς Βενιζέλου-Κωνσταντινόπουλου για την αναδοχή
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Οδυσσέας Κωνσταντακόπουλος Eurokinissi

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος καταλόγισε διγλωσσία στον Βενιζέλο για τη θέση του υπέρ της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν ενδείκνυνται για «στιγμιαίο τακτικισμό» απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

Πρωτοφανή δημόσια κόντρα με βαρείς χαρακτηρισμούς ξέσπασε στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με επίκεντρο τη διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Αφορμή για την αντιπαράθεση αποτέλεσε η στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή υπέρ της αναδοχής παιδιών από ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια. Τις θέσεις του κ. Βενιζέλου στηλίτευσε λίγο αργότερα μέσω twitter o κ. Κωνσταντινόπουλος. «Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων !» ανέφερε δηκτικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε: «Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις»στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!».

Ουσιαστικά, δηλαδή, καταλόγισε διγλωσσία στον κ. Βενιζέλο αφού την Κυριάκη με άρθρο του στον Τύπο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τασσόταν υπέρ της διατήρησης του «αντι-Σύριζα μετώπου» και κατά κάθε συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε με εντονότατο τρόπο στις αιτιάσεις του κ. Κωνσταντινόπουλου ξεκαθαρίζοντας με δημόσια δήλωσή του ότι «δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας». Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι «κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού». «Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει» είπε και συμπλήρωσε: «Η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο. Κατέληξε δε με μια αυστηρή προτροπή προς τον κ. Κωνσταντινόπουλο. «Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή» τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα