Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά

Δημοσκόπηση: Έξι στους δέκα ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά
Το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz στη θάλασσα του Μαρμαρά τον Ιούνιο του 2019 AP

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse, με 6 στους 10 Έλληνες να δηλώνουν την ίδια στιγμή ανήσυχοι απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Διαφορά 12,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιλέγεται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αντί του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με το μεταναστευτικό η Pulse καταγράφει πως το 49% θεωρεί ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι σε σωστή κατεύθυνση, ενώ το 39% απαντά σε σίγουρα/μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Παράλληλα ανήσυχοι απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις δηλώνουν 6 στους 10 Έλληνες πολίτες, που σε ποσοστό 62% οι πολίτες απαντούν ότι ανησυχούν πολύ/αρκετά για την προκλητική στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εξελίξεις. Μόλις το 16% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια και ακόμη 16% λένε ότι ανησυχούν λίγο/ελάχιστα έως καθόλου.

Οι πολίτες είναι ιδιαίτερα αρνητικοί για την στάση της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και φαίνεται ότι εκτιμούν τον ρόλο της Γαλλίας. Ειδικότερα, το 76% αξιολογεί τη στάση της Γερμανίας στα ελληνοτουρκικά θέματα είναι σίγουρα/μάλλον αρνητικά και το 10% σίγουρα/μάλλον θετικά. 

Το 64% απαντά ότι αξιολογεί σίγουρα αρνητικά και μάλλον αρνητικά την στάση της Ε.Ε. και το 55% απαντά το ίδιο για τις ΗΠΑ. Η στάση της Γαλλίας αξιολογείται από το 60% ως σίγουρα/μάλλον θετικά και το 18% απαντά σίγουρα/μάλλον αρνητικά.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα