Δημοτικές εκλογές: Αντιδράσεις για το σποτ Βουλγαράκη χωρίς κράνος

Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιώργος Βουλγαράκης σε προεκλογικό σποτ
Ο Γιώργος Βουλγαράκης σε προεκλογικό σποτ tik tok

Ο Βουλγαράκης “διαφήμισε” ότι δεν φοράει κράνος γιατί δεν προλαβαίνει τα “βάλε – βγάλε”. Διέγραψε το βίντεο μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων. 

Τον Μάικλ Σκοτ του The Office προσπάθησε μάλλον να μιμηθεί ο Γιώργος Βουλγαράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης μπήκε και εκείνος στον κόσμο του TikTok και προσπαθώντας να το παίξει cool για να κάτσει με τη νεολαία, τα έκανε εντελώς μαντάρα. Προσπαθώντας λοιπόν να διαφημίσει τα δημοτικά κομμωτήρια, ο πρώην υπουργός ανάρτησε ένα βιντεάκι στο οποίο περιφέρεται στην πόλη χωρίς κράνος, κάτι που μάλιστα “αιτιολογεί” λόγω των μαλλιών του.

Ακολούθησε δίκαιος βομβαρδισμός αρνητικών αντιδράσεων στα social media, και ιδίως στο X (πρώην Twitter), με τον κ. Βουλγαράκη να αποφασίζει τελικά με καθυστέρηση να κατεβάσει την ανάρτησή του.

Δείτε το βίντεο, που μετά τις αντιδράσεις κατέβηκε από τον λογαριασμό του κ. Βουλγαράκη:

Αναρωτιόμαστε ποιοι επικοινωνιακοί σύμβουλοι είπαν στον κ. Βουλγαράκη να κάνει το εν λόγω βίντεο και με ποιο σκεπτικό εντέλει ανέβηκε στην πλατφόρμα του TikTok, μιας και ούτε νόμιμο είναι, ούτε ηθικό. Και σίγουρα, δεν έχει “πλάκα”. Μέχρι την ώρα δημοσίευσης του εν λόγω άρθρου, ο πρώην υπουργός δεν είχε απαντήσει για το βίντεο με το κράνος.

Για το βίντεο αντέδρασε και ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης.

Αναλυτικά η δήλωση αντίδρασης του Κώστα Ζαχαριάδη:

«”Το κράνος το κρατάω εδώ” λέει και δείχνει το μπράτσο του. “Δεν προλαβαίνω βάλε – βγάλε” συνεχίζει. Και στη συνέχεια προβάλλει τη βόλτα του με το σκούτερ στην Αθήνα, αποφεύγοντας επιδεικτικά να φορέσει το κράνος.

Ποιος τα κάνει αυτά; Κάποιος άγνωστος; Όχι. Είναι ο πρώην υπουργός, πρώην υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και πλέον υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον κ. Μπακογιάννη, Γιώργος Βουλγαράκης.

Τι ακριβώς μήνυμα στέλνει ο κ. Βουλγαράκης στους συμπολίτες μας και ιδίως στα νέα παιδιά; Σε ποια οδηγική συμπεριφορά τους προτρέπει; Δεν γνωρίζει ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο;

Προφανώς η συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Βουλγαράκη δεν αντέχει σε κριτική. Η λέξη ντροπή φαντάζει φτωχή για να την περιγράψει. Ο κ. Μπακογιάννης που καλωσόρισε τον κ. Βουλγαράκη στην παράταξή του πριν λίγο καιρό, τι σκοπεύει να κάνει; Θα ανεχτεί την παραβατική και άκρως επικίνδυνη συμπεριφορά του συνεργάτη του φοβούμενος μη χάσει κάποιες ψήφους; Θα κρυφτεί για μια ακόμη φορά;

Κύριε Μπακογιάννη, σας καλώ να αποκηρύξετε άμεσα, δημόσια και κατηγορηματικά τον κ. Βουλγαράκη και να τον απορρίψετε από το ψηφοδέλτιό σας».

Από την άλλη, υπάρχουν καμπάνιες στα social ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών που πραγματικά είναι άξιες λόγου, με εκείνη του κ. Πελετίδη να ξεχωρίζει μακράν από τη δεύτερη.

Ένα παράδειγμα, παρακάτω.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα