Δίνουν χέρια Τσίπρας-Κουβέλης. Το σχέδιο της κοινής πορείας

Δίνουν χέρια Τσίπρας-Κουβέλης. Το σχέδιο της κοινής πορείας

Σε προχωρημένο στάδιο οι συνομιλίες της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την κοινή εκλογική τους κάθοδο

Επιβεβαιώνεται όπως όλα δείχνουν η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών που ήθελε τη ΔΗΜΑΡ να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την " Εφημερίδα των Συντακτών", οι συνομιλίες των δύο κομμάτων είναι σε προχωρημένο στάδιο, με σκοπό να κατέβουν μαζί στις εκλογές.

Η συνεργασία τους επιταχύνεται, λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και του ενδεχομένου να έχουμε πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο, αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν έκφραση την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Από εκεί και πέρα, το πιο πιθανό σενάριο, είναι ο Φώτης Κουβέλης και στελέχη της ΔΗΜΑΡ να κατέβουν στις εκλογές ως συνεργαζόμενοι με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και ο κίνδυνος απώλειας του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, είναι αυτός που αποτρέπει τη σύμπραξη των δύο κομμάτων, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και αναμένονται πολύ σύντομα οι εξελίξεις.

"Η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του κόμματος μας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Συνεπώς, την όποια επιλογική τακτική θα την προσδιορίσουμε όταν έρθει η ώρα από θέση αυτονομίας", δηλώνει σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στη λίστα Επικρατείας που θα καταρτίσει η Κουμουνδούρου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης θα αποτελέσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

"Σενάρια πολιτικής φαντασίας"

"Σενάρια πολιτικής φαντασίας" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία Τσιπρα - Κουβέλη για εκλογική συνεργασία, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να μπαίνει επικεφαλής ψηφοδέλτιο επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαχαίρας, "συζητήσεις γίνονται στο φως, και όχι κάτω από το τραπέζι", κάνοντας γνωστό ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των κυρίων Τσίπρα - Κουβελη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαχαίρα, οι συζητήσεις που γίνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν την οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ. "Την εκλογική τακτική θα τη διαμορφώσουμε με βάση την αυτονομία του κόμματος", τόνισε.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: