Διπλωματικές ντρίπλες από τη Μόσχα

Φωτογραφία από προηγούμενη συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν
Φωτογραφία από προηγούμενη συνάντηση Τσίπρα - Πούτιν AP

H Ρωσική Πρεσβεία επιχειρεί να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από την απόπειρα επηρεασμού της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ. Τηλεγράφημα του Interfax απαντά στο γρίφο: τί θα γίνει με τις επισκέψεις Τσίπρα στη Μόσχα και Λαβρόφ στην Αθήνα;

Με αλλεπάλληλα "μπρος - πίσω" από χθες, η Μόσχα επιχειρεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις μετά τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, που ήρθαν ως αντίδραση σε μεθοδεύσεις με στόχο να υπονομευτεί η συμφωνία των Πρεσπών για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και την επίλυση του Σκοπιανού.

Καθώς οι σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας βρέθηκαν στο κόκκινο τις τελευταίες 24 ώρες, μέσω τηλεγραφημάτων του πρακτορείου Interfax από τη Μόσχα, η ρωσική πλευρά διαμηνύει ότι - πάντως - επιθυμεί να γίνουν κανονικά οι επισκέψεις Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο και Τσίπρα στη Μόσχα στα τέλη του 2018.

Τo αναλυτικό τηλεγράφημα του Interfax αναφέρει:

ADVERTISING

ΜΟΣΧΑ. 11 Ιουλίου (Interfax) - Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και προετοιμάζεται για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα αυτή, όπως δήλωσε η Ρώσικη πρεσβεία στην Ελλάδα προς το Interfax την Τετάρτη.

Με βάση τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας στις 13 Ιουνίου, ετοιμάζουμε την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εδώ. Ο υπουργός μας έχει λάβει πρόσκληση. Και στην συνέχεια, θέτουμε τα θεμέλια για την προετοιμασία  της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη χώρα μας. Εκείνος επίσης έχει λάβει πρόσκληση από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους ", δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την 25η επέτειο από την υπογραφή συνθήκης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό, είπε.

"Ετοιμάζουμε επίσης εκδηλώσεις για την 190η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο", ανέφερε (ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Κόκκινη γραμμή" σε ξένες παρεμβάσεις

Μεθοδεύσεις ρωσικών κύκλων στο Σκοπιανό έφεραν τις απελάσεις διπλωματών

Ξερό "όχι" από τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

SHARE:

24Media Network