Διπλωματικές πηγές για Κιράν: Απορριπτέα η διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Διπλωματικές πηγές για Κιράν: Απορριπτέα η διαστρέβλωση της πραγματικότητας
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας Eurokinissi

Στην δήλωση του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, που από την Θεσσαλονίκη έθεσε ζήτημα τουρκικής μειονότητας, απαντούν κύκλοι του ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις διεθνείς της υποχρεώσεις, πλήρως σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο αποτελεί πυξίδα της εξωτερικής της πολιτικής, τονίζουν διπλωματικές πηγές, απαντώντας στις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, περί τουρκικής μειονότητας.

Όπως υπογραμμίζουν,  στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα εφαρμόζει τις προβλέψεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, η οποία αναγνωρίζει την ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Επίσης, αναφέρουν πως η Μουσουλμανική Μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες, και προσθέτουν πως στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη.

Τέλος, οι ίδιες διπλωματικές πηγές διαμηνύουν πως οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα