ΔΗΣΥ: Ψεύδη Κοτζιά και έλλειψη συντονισμού στην κυβέρνηση

Συνεδρίσαη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίσαη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η ΔΗΣΥ καταγγέλλει ότι ο εκπρόσωπός της δεν μπόρεσε να δει το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος απ' το Ριάντ γιατί, όπως λέει, δεν ήταν ενήμερο σχετικά το ΥΠΕΞ

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατηγορώντας τον υπουργό για «ψεύδη» και την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού σχετικά με την πρόσβαση στο τηλεγράφημα του πρέσβη στο Ριάντ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της σχολιάζει ότι: «Οι άτοπες δικαιολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά για να αποσείσει τις ευθύνες της πλήρους έλλειψης συντονισμού της Κυβέρνησης αναδεικνύουν για άλλη μια φορά την απόλυτη ανικανότητα αυτών των ανθρώπων να διαχειριστούν υπεύθυνα τις εντολές που τους έδωσε ο ελληνικός λαός».

Όπως σημειώνει η ΔΗΣΥ «ο πρωθυπουργός χθες θολώνοντας τα νερά επικαλέστηκε τηλεγράφημα του Πρέσβη στο Ριάντ προς την Ελληνική Πολιτεία και είπε ότι είναι στη διάθεση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων».

Ωστόσο, κατά τη ΔΗΣΥ, «σήμερα το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ με ειδική εξουσιοδότηση, την οποία και επικαλέστηκε επισκέφτηκε το υπουργείο και ζήτησε να λάβει γνώση του τηλεγραφήματος για να πάρει την απάντηση ότι δεν είχαν καμία σχετική ενημέρωση και εντολή. Ακολούθως ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την ανευθυνότητα και την έλλειψη συντονισμού».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «ο υπουργός Εξωτερικών ψεύδεται εδώ και μέρες για να αποφύγει τις ευθύνες του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Προς ανάκληση η διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

Αποκάλυψη Τσίπρα για Κρητικό μεσάζοντα στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Έγγραφα που δείχνουν ότι δεν υπήρξε μεσάζοντας στη διακρατική συμφωνία κατέθεσε ο Καμμένος

Για τις offshore το επόμενο ραντεβού στη Βουλή

SHARE:

24Media Network