Δόμνα Μιχαηλίδου: “Αναστολή και έπειτα απόλυση για όσους εργάζονται σε δομες αν δεν εμβολιαστούν”

Δόμνα Μιχαηλίδου: “Αναστολή και έπειτα απόλυση για όσους εργάζονται σε δομες αν δεν εμβολιαστούν”
Η Δόμνα Μιχαηλίδου Eurokinissi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόλυσης όσων δεν εμβολιαστούν όταν επιστρέψουν από άδεια άδεια άνευ αποδοχών άφησε η υφυπουργός Εργασίας.

Περαιτέρω επεξήγηση των κυρώσεων με τις οποίες θα έρχονται αντιμέτωποι όσοι εργαζόμενοι αρνούνται να εμβολιαστούν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων έδωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Ως γνωστόν, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, όσοι εργαζόμενοι σε δομές δεν εμβολιάζονται, θα τίθενται σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Εργασίας, σε δεύτερη φάση, οι εργαζόμενοι που εμμένουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν θα κινδυνεύουν με απόλυση.

Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 Αυγούστου δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται ο εργαζόμενος στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Έχει ευθύνη, μετά τις 16 Αυγούστου, ο εργοδότης να μην επιτρέπει στον εργαζόμενο να δουλεύει και να μπαίνει στη δομή. Αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος δεν πρέπει να παρέχει υπηρεσίες στη δομή αυτή και ο εργοδότης δεν υποχρεούται να καταβάλει το μισθό του“, είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου στο “OPEN”, για να προσθέσει:

“Σε αυτό το διάστημα, ο εργοδότης μπορεί να κάνει μία πρόσληψη όσο ο εργαζόμενος θα βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών. Επίσης, θα μπορούν οι εργοδότες να δώσουν μία περίοδο στον εργαζόμενο να το σκεφτεί για να εμβολιαστεί. Εμείς σχεδιάζουμε αυτή η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα ταβάνι. Όσοι λοιπόν δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν. Αν έναν μήνα μετά ενδεχομένως από την αναστολή σύμβασης δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί“, σημειώνοντας παράλληλα ότι “εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων. Στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%”.

Τέλος, αναφορικά με τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε κατασκηνώσεις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν: “Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα