Δούρου προς ΝΔ: “Δεν είμαστε αρνητές του ιού, απλά αρνούμαστε την ανασφάλεια και την εξαθλίωση”

Δούρου προς ΝΔ: “Δεν είμαστε αρνητές του ιού, απλά αρνούμαστε την ανασφάλεια και την εξαθλίωση”

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ρένα Δούρα και τη Νέα Δημοκρατία. Η ανάρτηση της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής έφερε την ανακοίνωση της ΝΔ και με τη σειρά της τη νέα απάντηση της ίδιας: "Χίλια συγγνώμη που σας χαλάμε το αφήγημα της αριστείας".

Σε έντονη αντιπαράθεση έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες Ρένα Δούρου και Νέα Δημοκρατία, με αφορμή ανάρτηση της πρώτης, μέσω της οποίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας που έχει φέρει σε δεινή θέση τους ανθρώπους της εστίασης και του πολιτισμού.

Αρχικά, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media: Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται, μαζί με εκείνους του πολιτισμού, με πρόσχημα την πανδημία, από μια κυβέρνηση άριστων μαυρογιαλούρων. Άριστοι σε ό,τι υπόσχονται αλλά κουμπούρες στην διαχείριση των ζωών μας”.

Αυτό το σχόλιο έφερε την αντίδραση και την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ανέφερε πως “η κυρία Δούρου με ανάρτησή της τερμάτισε το κοντέρ ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη δήλωση ότι δήθεν η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία ως ”πρόσχημα” για να διαλύσει την εστίαση και τον πολιτισμό, αναδεικνύεται σε φαβορί για το στέμμα στο πρωτάθλημα των ψεκασμένων. Προφανώς στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και της κας Δούρου, πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει πανδημία και πουθενά δεν κλείνει η εστίαση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. ”Πρόσχημα” ο κορωνοϊός για την κα Δούρου, τον αντιμετωπίζει με την ίδια σοβαρότητα όπως τότε που της ”έτυχε μια στραβή στη βάρδιά της”… Πάντα επικίνδυνοι και αξιολύπητοι…”.

Ωστόσο, αυτή η απάντηση “πυροδότησε” ένα ακόμη πιο καυστικό σχόλιο της Ρένας Δούρου, η οποία “ξαναχτύπησε” με νέα ανάρτηση-απάντηση, αναφέροντας ότι “βρέθηκα στο στόχαστρο της παραπληροφόρησης της ΝΔ, μιας χοντροκομμένης προπαγάνδας που με χρίζει “βασίλισσα των ψεκασμένων” με την ίδια αξιοπιστία που ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε δήθεν κατά του Σ. Τσιόδρα”.

Η κ. Δούρου κατηγορεί τη ΝΔ ότι την εμφανίζει να είναι υποτίθεται κατά των μέτρων στην εστίαση κι ότι αρνείται την ύπαρξη του κορονοϊού, “ενώ αυτό που λέω, αυτό που λέμε όλοι όσοι έχουμε επαφή με την κοινωνία, είναι ότι τα lockdown, που δείχνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση, πρέπει να συνοδεύονται, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων ομάδων. Μέτρα όπως αυτά, που έχει τεκμηριωμένα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέσα από τα διαδοχικά προγράμματα “Μένουμε Όρθιοι”. Σε ώτα μη ακουόντων δυστυχώς”.

Εν συνεχεία, καταγγέλλει “διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας” εκ μέρους της ΝΔ τονίζοντας ότι “δυστυχώς για τους συντάκτες της ανακοίνωσης η πραγματικότητα, όπως υπογράμμισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, “χάνεται ο έλεγχος της πανδημίας με ευθύνη της κυβέρνησης”.

Αναφέρει επίσης ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΝΔ επιδεικνύουν “πολιτικό λόγο που αντιμετωπίζει, διαστρεβλώνοντας την κριτική του αντιπάλου με εξυπνακισμούς τύπου “βασίλισσα των ψεκασμένων”. Γκεμπελική λογική που επιλέγει να κάνει χυδαία αναπαραγωγή ψεμάτων γιατί έτσι όλο και κάτι θα μείνει. Έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Χυδαιότητα διαρκείας όταν επαναλαμβάνουν ανερυθρίαστα ότι στηρίζουν τους ανθρώπους της εστίασης, τους επί μήνες ανέργους ανθρώπους του πολιτισμού ή ότι κάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία”.

Κατόπιν αυτών σχολιάζει: “Χίλια συγγνώμη που ορισμένοι, όπως εγώ, σας χαλάμε το αφήγημα της… αριστείας”. Αναφέρει στο ίδιο πλαίσιο ότι «δεν είμαστε αρνητές του ιού απλά αρνούμαστε την υγειονομική ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση στην οποία καταδικάζετε την κοινωνία με επιθέσεις στην πρώτη κατοικία των πολιτών, εν μέσω πανδημίας και με τα lockdown χωρίς κανενός είδους πρόνοια στήριξης των επαγγελματιών των κλάδων που στενάζουν». «Διεκδικούμε», τονίζει, τέλος, «το δικαίωμα της κριτικής σε μια εξουσία που κάνει την κρίση υγείας, κρίση Δημοκρατίας»”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα