Δραγασάκης - Βαρουφάκης ενημέρωσαν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαπραγματεύσεις

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Τρίωρη ενημέρωση έλαβαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από τους κκ Δραγασάκη και Βαρουφάκη σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων

Τρίωρη συζήτηση για την πορεία της οικονομίας και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς εταίρους, με βασικούς εισηγητές τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης έκανε μια συνοπτική αναδρομή των εξελίξεων μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας ότι πολλές φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπονομεύονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, όχι τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο σε τεχνικό. Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ενώ πολλές φορές οι εταίροι ζητούν εμπιστευτικότητα, κείμενα που αποστέλλονται από την Αθήνα διοχετεύονται στον ξένο Τύπο, με στόχο να απαξιωθούν και να μην γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι σημαντικό μέρος του πλεονάσματος που προβλέπεται στις ελληνικές προτάσεις, που τελούν υπό διαπραγμάτευση, θα προέλθει από την ανάπτυξη και όχι από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, ενώ ενημέρωσε τους βουλευτές για το έγγραφο με τις ελληνικές προτάσεις που συζητείται με τους θεσμικούς εταίρους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην επίσκεψη του ιδίου και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στην Κίνα, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, επισημαίνοντας ότι τα ταξίδια αυτά ανοίγουν νέους δρόμους για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Ο κ. Δραγασάκης, με βάση την εως τώρα κυβερνητική εμπειρία, σημείωσε ότι υπάρχει πολύχρονη ανισορροπία εντός της ΕΕ για τη χώρα μας, κάνοντας λόγο για «ασύμμετρη σχέση», και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την ημέρα που εξελέγη, επιδιώκει να εξισορροπήσει την κατάσταση και να αναβαθμιστεί η θέση της Ελλάδας εντός της ΕΕ.

Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μόσχα. Ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, τα θετικά που υπάρχουν για τη χώρα μας σε περίπτωση που ο αγωγός Turkish Stream περάσει από την Ελλάδα και σε συμφωνία με τις γειτονικές χώρες κατευθυνθεί προς τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network