Δρομολογούνται διαδικασίες για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς

ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ  ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ -ΠΑΡΑΔΟΣΗ // ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ -ΠΑΡΑΔΟΣΗ // ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ.(Eurokinissi-ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ) EUROKINISSI

Προς σύσταση επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να εκπονήσει μελέτη σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ

Συνάντηση με το συντονιστικό συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών ΝΠΔΔ είχε το Σάββατο (31/01) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συσταθεί επιτροπή με συμμετοχή μελών, τα οποία θα καθοριστούν από τις τρεις Ενώσεις. Θα είναι υπό την εποπτεία της ΣΔΟΣΥ του υπουργείου με στόχο την καταγραφή, τεκμηρίωση, εκπόνηση και μελέτη σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, θα αναλάβει την κατάθεση και παρουσίαση της απόφασης, την αποστολή της σε αρμόδιους φορείς για την εκπόνηση της τελικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και την κατάθεση στη Βουλή για ψήφιση. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η ολοκλήρωση θα υλοποιηθεί εντός 30 ημερών από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης στη Βουλή.

Την ίδια μέρα ο κ. Καμμένος συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, μετά από αίτημά τους. Ο υπουργός συμφώνησε για άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και την πλήρη επαναφορά του μισθολογίου των στρατιωτικών στα επίπεδα της 31ης Ιουλίου του 2012, από την επομένη της νομοθετικής ρύθμισης.

SHARE:

24Media Network