ΕΕΤΤ: Το τηλεοπτικό φάσμα χωράει σήμερα έξι κανάλια εθνικής εμβέλειας

ΕΕΤΤ: Το τηλεοπτικό φάσμα χωράει σήμερα έξι κανάλια εθνικής εμβέλειας
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Δημήτρης Τσαμάκης, τόνισε ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 3 ή 4 χρόνια για μετάβαση στη νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει περισσότερους διαύλους

Δυνατότητα για τη φιλοξενία έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας δίνουν οι υφιστάμενες τεχνολογικές υποδομές όπως τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος της  Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Δημήτρης Τσαμάκης.

Ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας ο κ. Τσαμάκης σημείωσε ότι αν γίνει σήμερα ο διαγωνισμός για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας θα μπορούν να δοθούν έξι άδειες.

«Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το “Μέρισμα 2” θα είναι ξεκάθαρο το τοπίο για τις τεχνολογικές δυνατότητες και την χωρητικότητα του φάσματος. Μέχρι τότε, είναι εξασφαλισμένοι έξι δίαυλοι» σημείωσε ο κ. Τσαμάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ τόνισε πάντως ότι μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια η τεχνολογία θα επιτρέπει τη φιλοξενία περισσότερων καναλιών εθνικής εμβέλειας και τότε θα μπορεί να διεξαχθεί συμπληρωματικός διαγωνισμός για περισσότερες άδειες.

«Μετά από 3 ή 4 χρόνια που θα έρθει η τεχνολογία Τ2 που αυξάνει την χωρητικότητα κατά 30-40% μπορούμε να κάνουμε έναν συμπληρωματικό διαγωνισμό και να πάμε παραπάνω» επισήμανε ο κ. Τσαμάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα