Εκλογές 2023: Δεν βλέπουν άνοδο της ακροδεξιάς στη ΝΔ

Διαβάζεται σε 2'
Εκλογές 2023: Δεν βλέπουν άνοδο της ακροδεξιάς στη ΝΔ
INTIME NEWS

Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι τα κόμματα εκ δεξιών της είχαν υψηλά ποσοστά και την προηγούμενη δεκαετία, όμως η ίδια διεύρυνε σημαντικά τα ποσοστά της

Το γεγονός ότι η συζήτηση για το αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών επικεντρώνεται στην επάνοδο της ακροδεξιάς στη Βουλή και όχι στην (αναμενόμενη βέβαια) ευρεία αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι ενοχλεί το γαλάζιο στρατόπεδο.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υποστήριζαν ότι τα κόμματα εκ δεξιών είχαν υψηλά ποσοστά και την προηγούμενη δεκαετία. Και προσέθεταν ότι αυτό που άλλαξε είναι ότι η ΝΔ έχει διευρύνει σημαντικά τα ποσοστά της.

“Επειδή, κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, προκειμένου να στρέψουν τη συζήτηση μακριά από τη μεγάλη νίκη της ΝΔ και από τη δική τους συντριβή, πρέπει να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη δεκαετία, τα ποσοστά δεν ήταν πολύ διαφορετικά. Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά είναι το ποσοστό της ΝΔ και η σημαντική διεύρυνση της επιρροής της”, έλεγαν ειδικότερα γαλάζια στελέχη.

Σημείωναν ειδικότερα ότι στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ είχαν αθροιστικά 14,5%, συνυπολογίζοντας σε αυτό το ποσοστό το 7,5% των ΑΝΕΛ και το 6,9% της Χρυσής Αυγής. Ανέφεραν επίσης ότι το 2015 το ποσοστό αυτό ήταν στο 11%, καθώς η Χρυσή Αυγή ήταν στο 6,2% και οι ΑΝΕΛ στο 4,7%.

“Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τότε η ΝΔ ήταν στο 29% ενώ σήμερα είναι πάνω από 40% διευρύνοντας διαρκώς την απήχησή της. Καλύπτει δηλαδή έναν πολύ ευρύτερο χώρο κα εκφράζει τις δυνάμεις του προοδευτικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να αναδείξει στο μεγάλο ζήτημα των εκλογών την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με ένα κόμμα που βρισκόταν στα δεξιά της ΝΔ” κατέληγαν τα ίδια στελέχη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα