Εμβολιασμοί και Μεγάλο Σάββατο – Κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα μόνο Κυριακή του Πάσχα

Εμβολιασμοί και Μεγάλο Σάββατο – Κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα μόνο Κυριακή του Πάσχα
Εμβολιασμός για κορονοϊό. AP

Αν και χθες ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε “πάγωμα” των εμβολιασμών για τέσσερις ημέρες, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι τελικά οι εμβολιασμοί θα σταματήσουν το Πάσχα μόνο για μία ημέρα.

Ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού θα σταματήσει τελικά μόνο την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Αν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε χθες ότι τα εμβολιαστικά κέντρα το Πάσχα θα παρέμεναν κλειστά για τέσσερις ημέρες, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά τις ημέρες των εορτών πλην της Κυριακής του Πάσχα. Σημειωτέον βέβαια ότι ούτως ή άλλως τις Κυριακές δεν πραγματοποιούνται εμβολιασμοί.

Και αυτό καθώς είχαν υπάρξει αντιδράσεις για το 4ήμερο πάγωμα, δεδομένου ότι στόχος είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού για τείχος ανοσίας το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει νέα γραμμή εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-39 ετών. Η πλατφόρμα θα ανοίξει από τη Μεγάλη Τρίτη και θα αφορά εμβολιασμούς με Astra Zeneca.

Διαμαρτυρίες όμως προκάλεσε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα παίρνει προτεραιότητα έναντι αυτής των 40-49 ετών.

“Κατόπιν συνεννόησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εμβολιασμοί θα γίνουν και τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί για να κάνουν Πάσχα και οι υγειονομικοί μας. Καταλαβαίνουμε την κούραση και την τιτάνια προσπάθεια τους, όμως καμία μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη”, επιβεβαίωσε στο briefing η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Για την ακόμα μεγαλύτερη επίσπευση των εμβολιασμών το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί το ωράριο εμβολιασμού μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραλαβές εμβολίων θα ξεκινήσει και η επταήμερη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Επιπλέον, με νομοθετική διάταξη που θα έρθει στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και από ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, κλινικές και θεραπευτήρια.

Εκτιμάται ότι η δυναμικότητα του συστήματος θα ξεπεράσει τον Μάιο τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο τα 4 εκατομμύρια.

-Χθες άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 55-59 και τους εκπαιδευτικούς.

-Από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών.

-Από την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

-Τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Η κ. Πελώνη ερωτηθείσα από το News 24/7 δεν διευκρίνισε πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ηλικιών 40-49 και εξήγησε ότι η νέα ειδική γραμμή αφορά τις νεότερες ηλικίες επειδή αυτές θα αργούσαν περισσότερο να εμβολιαστούν.

Στο ερώτημα δε τι μπορεί να κάνει άτομο 30-39 ετών που λόγω ιστορικού θρομβώσεων δεν πρέπει να εμβολιαστεί με Astra Zeneca, απάντησε ότι θα πρέπει να περιμένει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα