Εμβολιάστηκε στο “Αττικόν” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εμβολιάστηκε στο “Αττικόν” ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο νοσοκομείο Αττικόν προσήλθε και εμβολιάστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο για "παντελώς ανώδυνη διαδικασία".

Στο νοσοκομείο Αττικόν, προσήλθε προκειμένου να εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός εισερχόμενος στο νοσοκομείο είχε σύντομο διάλογο με τον διοικητή του Νοσκομείου, ο οποίος τον υποδέχτηκε, ενώ βλέποντας τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του είπε χαρακτηριστικά, “χαίρομαι που σε βλέπω και με ιατρική αμφίεση”.

Στην συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό και ευχήθηκε για τις γιορτές, ενώ στην συνέχεια και πριν τον εμβολιασμό, συμπλήρωσε το σχετικό ερωτηματολόγιο, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Ο πρωθυπουργός είχε, μάλιστα, διάλογο με τον Σωτήρη Τσιόδρα και την νοσηλεύτρια που τον εμβολίασε, πριν την διαδικασία. Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι πρόκειται για “παντελώς ανώδυνη διαδικασία”.

Ο πρωθυπουργός ήταν το δεύτερο πολιτικό στέλεχος της χώρας, που εμβολιάστηκε, μετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“Όλοι οι Έλληνες σήμερα χαμογελάμε”

“Είναι μια σπουδαία ημέρα για την επιστήμη, μια σπουδαία ημέρα για την ΕΕ η οποία κατάφερε και παρέδωσε το εμβόλιο την ίδια ημέρα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τον εμβολιασμό του.

“Πιστεύω ότι σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού με το εμβόλιο κατά του covid-19”, συνέχισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως “η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εμβολιαζόμαστε πρώτοι για να στείλουμε το παράδειγμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό”.

Και προσέθεσε: “Μαζί μας θα εμβολιαστούν σήμερα οι πρώτοι υγειονομικοί, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τους χρωστάμε τόσο πολλά. Όχι μόνο για να δώσουν το παράδειγμα αλλά και για να είναι ασφαλείς να επιτελούν το σπουδαίο καθήκον τους”.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι μέσα στους επόμενους μήνες “σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων”.

Σημείωσε επίσης ότι “καθώς ο εμβολιασμός θα προχωράει και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό, και αυτοί που με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό”.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι “το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του covid”. “Για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας, να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε, να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα” συμπλήρωσε και υπογράμμισε: “Όλα αυτά πιστεύω θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021. Να μπορέσουμε αυτή την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην ιστορία του τόπου μας”.

Καταλήγοντας στη δήλωση του ο πρωθυπουργός ευχήθηκε χρόνια πολλά, καλές γιορτές και καλή χρονιά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα