Ένα δύσκολο Eurogroup περιμένει την κυβέρνηση σήμερα

Ένα δύσκολο Eurogroup περιμένει την κυβέρνηση σήμερα
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην συνέντευξη τύπου μετα το τέλος της συνάντησης τους στο υποουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI.ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ανώτατες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως η σημερινή διαπραγμάτευση στο Eurogroup δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τα σημεία αγκάθια που θα απασχολήσουν τους υπουργούς Οικονομικών στις Βρυξέλλες

Από νωρίς χθες το μεσημέρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν ο Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Οι πληροφορίες ανέφεραν πως το τεχνικό κλιμάκιο των Βρυξελλών κρατούσε πολύ σκληρή γραμμή, η οποία έφτανε στα όρια της πιστής εφαρμογής στο παλιό πρόγραμμα.

Τα «αγκάθια» εξακολουθούν να είναι το εργασιακό, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό.

Όσον αφορά το τελευταίο, από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής της φοροαποφυγής και της διαφθοράς είναι «δράσεις» που η νέα Ελληνική κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να αναλάβει. Όπως υποστηρίζουν ο σκεπτικισμός που υπάρχει έχει να κάνει με την μη απόδοση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικές πηγές εκτιμούν με βάση τα δεδομένα που έχουν, πως δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει οπωσδήποτε απόφαση στο σημερινό Eurogroup, χωρίς βέβαια κανείς να μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα.

«Είναι αγώνα αντοχής» τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου μην αποκλείοντας τη σύγκλιση ενός ακόμα Eurogroup ακόμα και την Παρασκευή.

Αυτό που τονίζουν είναι ότι το τεχνικό κλιμάκιο της Ελληνικής πλευράς παρουσίασε τις θέσεις της κυβέρνησης με στοιχεία, επιχειρήματα και απόλυτη επάρκεια.

Ο πρωθυπουργός από χτες βρισκόταν σε επικοινωνία με Ευρωπαίους αξιωματούχους εποπτεύοντας την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα στο πλαίσιο των επαφών είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα