Fuel Pass: Νέα μέτρα για την ακρίβεια – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Fuel Pass: Νέα μέτρα για την ακρίβεια – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο eurokinissi

Σύσκεψη με την ενεργειακή ακρίβεια στο επίκεντρο, έλαβε χώρα την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας αναμένεται να προχωρήσει αύριο, Τρίτη, η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκεας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Το νέο πακέτο μέτρων αναμένεται να περιλαμβάνει το Fuel Pass 2, με επέκταση του ύψους της επιδότησης καυσίμων ιδκαι του εύρους των δικαιούχων (ειδικότερα αναμένεται να οριστούν υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια).

Το γεγονός ότι συμμετείχαν στη σύσκεψη ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Γεωργαντάς δε, δημιούργησε το ερώτημα εάν τίθεται ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στο ψωμί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πάντως στο briefing έδειξε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο θα αφορούν στο FuelPass 2 καθώς τώρα η κυβέρνηση μετά οτο ηλεκτρικό ρεύμα θέλει να εστιάσει στο έτερο καυτό θέμα της τιμής των καυσίμων.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το περίγραμμα των νέων μέτρων κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, που συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι θα εξειδικεύσουν τα μέτρα οι συναρμόδιοι υπουργοί στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι άνοιξε την Παρασκευή η πλατφόρμα για το Power Pass και έχει ξεκινήσει η επιστροφή μέρους των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα