Ενώπιον των Αρχών ο επικεφαλής της εκστρατείας του ΕΛΚ για την ΕΕ το 2019

Ενώπιον των Αρχών ο επικεφαλής της εκστρατείας του ΕΛΚ για την ΕΕ το 2019
Τα γραφεία του European People's Party (EPP) AP

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την από κοινού έφοδο γερμανικής και βελγικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ.

Ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ΕΕ το 2019, Ιρλανδός, Ντάρα Μέρφι, καταθέτει σήμερα στις γερμανικές αρχές στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της σε εξέλιξη έρευνας για διαφθορά, αναφέρει το Euractiv σε εκτενές θέμα του, επικαλούμενο πηγές από το Βερολίνο.

Στην ίδια διαδικασία οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι προγραμματισμένο να ανακρίνουν συνολικά οκτώ στελέχη, νυν και πρώην, του ΕΛΚ, κατά την ίδια πηγή.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την από κοινού έφοδο γερμανικής και βελγικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ προ εβδομάδων. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γερμανός Μάριο Φογκτ, διευθυντής ψηφιακής εκστρατείας του προέδρου και επικεφαλής στο Ευρωκοινοβούλιο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ την ίδια περίοδο. Αντικείμενό της είναι η διαδικασία με την οποία ανατέθηκαν συμβάσεις για ψηφιακές καμπάνιες στη Θουριγγία της Γερμανίας.

Ο Φογκτ που αρνείται οποιαδήποτε παρατυπία προτάθηκε από τον αδικοπραγία. Το EURACTIV έμαθε ότι ο Voigt προτάθηκε για τη θέση από τον Ούντο Τζόλεϊς, σημερινό επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής του ΕΛΚ και δεξί χέρι του Weber. Το Euractiv αναφέρει ότι κατά δικές του πληροφορίες οι αρχές πώς προσλήφθηκε ο Φογκτ, την νομιμότητα των συμβάσεων και την πιθανή σύγκρουση συμφερόντων ή κοινών ωφελειών μεταξύ του ίδιου και των εταιρειών.

Το δημοσίευμα περιορίζει τις ευθύνες του Μέρφι στην “πολιτική έγκριση” συμβάσεων άνω ενός ποσού και σημειώνει ότι υπεύθυνος για την διασφάλιση των διαδικασιών ήταν ο τότε αναπληρωτής γενικός γραμματέας. Ο Ντάρα Μέρφι, ο τότε διευθυντής της εκστρατείας, ενέκρινε κυρίως πολιτικά την ανάθεση συμβάσεων “μέχρι ένα ποσό”, είπε στο EURACTIV μια πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η πηγή πρόσθεσε ότι για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών αποφάσεων, όλες οι διατυπώσεις έπρεπε να διασφαλιστούν από τον τότε αναπληρωτή γενικό γραμματέα Λουκ Βαντεπιούτ που ως τώρα δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα. Κατά το Euractiv, ο Φογκτ ήταν αυτός που υπέβαλε τις αξιολογήσεις των προτάσεων από ειδικούς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα