Έντονη δυσφορία Χατζηδάκη από τις δηλώσεις Μοσκοβισί

Έντονη δυσφορία Χατζηδάκη από τις δηλώσεις Μοσκοβισί
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκδήλωσε την ενόχλησή του για τις αναφορές Μοσκοβισί ότι δεν υπάρχει 4ο Μνημόνιο και ότι η Ελλάδα γίνεται νορμάλ χώρα.

Την έντονη δυσφορία του για τη ρητή δήλωση του επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί ότι δεν πρόκειται να υπάρξει 4ο Μνημόνιο και ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και στις αγορές εξέφρασε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν πως πρόκειται για 4ο μνημόνιο» απάντησε φανερά εκνευρισμένος στον κ. Μοσκοβισί ο κ. Χατζηδάκης λίγα λεπτά αφού ο ευρωπαίος επίτροπος ξεκαθάριζε ότι τα μνημόνια τέλειωσαν για την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε, όμως, επίθεση στον επίτροπο της ΕΕ και για την αναφορά του ότι πλέον η Ελλάδα ξαναγίνεται νορμάλ χώρα. «Η Ελλάδα είναι μόνο στα λόγια κανονική χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης στρεφόμενος ευθέως κατά του επιτρόπου. Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Μοσκοβισί να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί το μέτρο για την περικοπή των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019 προκειμένου να διαμορφώσει η ΝΔ σχετικά το κυβερνητικό πρόγραμμά της.

Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξει λιτότητα στο διηνεκές

Ανταπαντώντας ο Μοσκοβισί επανέλαβε στον κ. Χατζηδάκη ότι η συμφωνία είναι πολύ καλή για την Ελλάδα και επιτεύχθηκαν «εξαιρετικά σημαντικά μέτρα για το χρέος». «Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα θα είναι παρούσα στις αγορές με καλές συνθήκες» πρόσθεσε και σημείωσε ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μερίδιο για την επιτυχία. «Να νοιώθετε ότι είναι και δική σας επιτυχία η σημερινή» είπε στον κ. Χατζηδάκη.

Ο κ. Μοσκοβίσι κατέστησε, όμως, εκ νέου σαφές σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο». «Δεν ζητούμε νέες μεταρρυθμίσεις, δεν έχουμε εποπτεία τύπου τρόικας, Δεν θα υπάρχει λιτότητα στο διηνεκές» αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της ΝΔ.

Απαντώντας δε στο αίτημα του κ. Χατζηδάκη για ενδεχόμενη αναστολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε μεν ότι pacta sunt servanta (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται) αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός της Ελλάδας θα συνδιαμορφώνεται με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η αναφορά αυτή σχολιάστηκε ως «παραθυράκι» για ενδεχόμενη επανεξέταση του μέτρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα