ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: “Πυρά” της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: “Πυρά” της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης
Φασιστικές ομάδες στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Eurokinissi

Έντονη κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για όσα έγιναν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις φασιστικές επιθέσεις στος ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Χρήστου Σπίρτζη κάνει λόγο για «αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι στη βίαιη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά ακροδεξιών κουκουλοφόρων».

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «όταν τα σχολεία μας γίνονται ορμητήρια νεοναζί και οι διάδρομοι τους είναι ματωμένοι, όταν χτυπιούνται μαθητές από φασίστες μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, όταν επί δύο ημέρες, νεοναζί τραμπουκίζουν μέσα από το σχολείο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και η αστυνομία παρούσα παρακολουθεί υπό τις εντολές της απαράδεκτης ανοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όταν φτάσαμε στο σημείο να γίνεται ρίψη μολότοφ εναντίον διαδήλωσης, με τα ΜΑΤ να είναι απλοί θεατές της βίαιης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς των ακροδεξιών κουκουλοφόρων,όταν εδώ και καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά, όχι μόνο με τα κυβερνητικά στελέχη της αλλά με συγκεκριμένες πράξεις βίας και συγκεκριμένες εντολές, όταν η βίαιη καταστολή είναι μόνο για τους δημοκρατικούς πολίτες και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, ενώ οι νεοναζί απολαμβάνουν κάποιο είδος επικίνδυνης, για την ίδια τη δημοκρατία μας, ασυλία, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει 4.000 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών και χιλιάδες ρουσφετολογικές αποσπάσεις αστυνομικών, στελεχώνοντας τις υπηρεσίες καταστολής και αφήνοντας έρμαια στο έγκλημα, στους τραμπούκους και στα όπλα, τους πολίτες της χώρας, όταν επαναλαμβάνεται η ίδια ανοχή σε τραμπούκους νεοναζιστές, που οδήγησαν στις δολοφονίες της Χρυσής Αυγής,
τότε το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη: Έχει αφήσει την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα, έχει θυσιάσει τη δημοκρατία, στην μικροκομματική του σκοπιμότητα, έχει αποδείξει ότι όσα έλεγε για την ασφάλεια του πολίτη, για τα πανεπιστήμια, για το άσυλο ήταν πολιτικό προπαγανδιστικό σχέδιο ακροδεξιάς αντίληψης. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν ΟΛΟΙ ότι η πολιτική Μητσοτάκη «του Νόμου και της Τάξης» πρέπει να αλλάξει;

Ο αγώνας κατά του ναζισμού και του φασισμού είναι διαρκής και ο προοδευτικός κόσμος δεν πρόκειται να ανεχθεί ούτε τη δράση των νεοναζί ούτε την ένοχη αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

ΚΙΝΑΛ: Χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα

Σε ανάρτησή του στα social media, o εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνει:

«Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ΧΑ περιστατικά σαν κι αυτά έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά. Ο φασισμός δεν χωράει ούτε μέσα, ούτε έξω από σχολεία. Ειναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε τη μαθητική κοινότητα» έγραψε στα social media ο κ. Χρηστίδης.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

«Αντί το υπουργείο Παιδείας να καταδικάσει τα φασιστοειδή, που έχουν μετατρέψει το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε ορμητήριο για να χτυπούν μαθητές και φοιτητές, προβαίνει σε απαράδεκτους συμψηφισμούς και πίσω από γενικόλογες διατυπώσεις ουσιαστικά ταυτίζει τους αγώνες των νέων ενάντια στο φασισμό με τα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία. Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, περί “μεμονωμένων ομάδων”, θυμίζει την υπερασπιστική γραμμή των ναζιστών χρυσαυγιτών για να κρύψουν τα εγκλήματά τους» τόνισε το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

ΜέΡΑ25: Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «για δεύτερη συνεχή ημέρα παρακολουθούμε ακροδεξιούς -και όχι γενικά κουκουλοφόρους όπως προβάλλει η κυβέρνηση και τα μέσα της για να τους ταυτίσουν και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο-, να επιτίθενται σε φοιτητές και φοιτήτριες έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση αναλώνεται απλώς στις προσφιλείς της θεωρίες των δύο άκρων».

Προσθέτει ότι «δεν είναι μια οποιαδήποτε “παράνομη παρεμπόδιση της μαθησιακής διαδικασίας” κυρία υπουργέ και κυρία υφυπουργέ, είναι μια δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες στην οποία η ΕΛ.ΑΣ. χθες είχε “διακριτική παρουσία”, τα συστημικά μέσα έχουν εξαπολυθεί να την ταυτίσουν με τις καταλήψεις διεκδίκησης του μαθητικού και νεολαιίστικου κινήματος και η κ. Κεραμέως θυμήθηκε μόλις μία μέρα μετά, να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα». Βέβαια, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «όταν πρόκειται για διαμαρτυρίες φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, οι προσαγωγές από την ΕΛΑΣ δίνουν και παίρνουν, οι εισαγγελείς παρεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως μη περιμένοντας καν τις παροτρύνσεις των αρμόδιων υπουργών και τα μέσα μιλούν για “μπαχαλάκηδες”».

Καταλήγοντας ο κ. Κριθαρίδης υπογραμμίζει ότι «οι εκλεκτικές σχέσεις με όσους επωάζουν το αυγό του φιδιού δεν μπορούν πια να αποσιωπώνται».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα