Επεισόδιο στο Αιγαίο: Το σκοτεινό παρελθόν του τουρκικού πλοίου

Επεισόδιο στο Αιγαίο: Το σκοτεινό παρελθόν του τουρκικού πλοίου

Ποιος είναι ο καπετάνιος του πλοίου, που δεν υπάκουσε όταν του ζητήθηκε, να ρυμουλκηθεί στη Ρόδο και διέφυγε προς την Τουρκία. "Περίεργες οσμές στην κρίση του εμπορικού πλοίου με την Ελλάδα", γράφει η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ

«Περίεργες οσμές στην κρίση του εμπορικού πλοίου με την Ελλάδα» είναι ο τίτλος της Τζουμχουριέτ που αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες για το επίμαχο πλοίο της εταιρίας στην οποία ανήκει αλλά και τον καπετάνιο του.

Στην είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της τονίζει, ότι ο καπετάνιος, που όταν του ζητήθηκε να ρυμουλκηθεί στην Ρόδο για έλεγχο δεν υπάκουσε και αποφάσισε να διαφύγει προς την Τουρκία, είναι ο καπετάνιος του πλοίου που συνόδευε το Μαβί Μαρμαρά προς την Γάζα.

Ο καπετάνιος Χαλούκ Σαμί Καλκαβάν μάλιστα μετά το περιστατικό φυλακίστηκε στο Ισραήλ.

Το πλοίο ανήκει στον Γιουσούφ Ντουντάρ που είναι συγγενής του βουλευτή, στην περιοχή Μάρντιν του AKP, Αμπντουραχίμ Ντουντάρ.

Τα πλοία της εταιρίας πάντα, σύμφωνα με την Τζουμχουριέτ, έχουν βεβαρημένο μητρώο και πολλές φορές έχουν ελεγχθεί από το τουρκικό λιμενικό. Μάλιστα το 2013 σε άλλο της πλοίο με όνομα Zeynep Dündar, είχαν βρεθεί 3400 οβίδες όταν πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και είχε δηλώσει το φορτίο ως εξοπλισμό κουζίνας.

Το 2014 το πλοίο BARIŞ της ιδίας εταιρίας αναγκάστηκε, μετά από βλάβη, να αγκυροβολήσει ανοιχτά της Κρήτης. Στο πλοίο βρέθηκαν 700 Σύροι μετανάστες οι 100 από τους οποίους, παιδιά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Φωτογραφία: AP Images/Costas Kourtellis)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το επεισόδιο με το λιμενικό και η βιασύνη της Τουρκίας να σηκώσει τους τόνους

SHARE:

24Media Network