Επίκαιρες ερωτήσεις Βαρουφάκη στον Πρωθυπουργό για Μόρια και Brexit

Επίκαιρες ερωτήσεις Βαρουφάκη στον Πρωθυπουργό για Μόρια και Brexit
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ Eurokinissi

Ο επικεφαλής του MέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε δύο ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για brexit και Μόρια.

Δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, που αφορούν τη στάση της Ελλάδας σχετικά με την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια.

Στην πρώτη ερώτηση ο κ. Βαρουφάκης και ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 31 Οκτωβρίου, τονίζει ότι «μια άτακτη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που δεν αποφασιστεί η επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας θα έχει μεγάλο οικονομικό και θεσμικό κόστος για όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα ερωτά τον πρωθυπουργό αν θα ψηφίσει υπέρ μιας πιθανής αίτησης του Βρετανού πρωθυπουργού για επέκταση της διαδικασίας του Άρθρου 50 και αν θα θέσει και ποιους όρους στη βρετανική κυβέρνηση.

Στη δεύτερη ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι καταυλισμοί όπως αυτός στη Μόρια της Λέσβου δεν συνάδουν με τις αρχές και αξίες ευρωπαϊκής χώρας και καμία πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια, όταν χιλιάδες συνάνθρωποι μας ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον πέμπτο σκληρό χειμώνα ανοχύρωτοι μπροστά στο κρύο και τη βροχή.

Ο κ. Βαρουφάκης ζητά να ενημερωθεί μεταξύ άλλων η Βουλή: -Αν προτίθεται η κυβέρνηση να κλείσει τη Μόρια και αν θα καταργήσει τα ιδιότυπα εσωτερικά σύνορα στη χώρα, που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν κατοίκους των νησιών, έλληνες και μετανάστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα