Επικοινωνία Βαρθολομαίου – Παυλόπουλου για την Αγία Σοφία

Επικοινωνία Βαρθολομαίου – Παυλόπουλου για την Αγία Σοφία
Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Ιούνιο του 2018 Eurokinissi

Για "νοσταλγία" στιγμών βαρβαρότητας του παρελθόντος απέναντι στον Ελληνισμό και την Χριστιανοσύνη, έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος Δημοκρατίας αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Παρασκευή (10/07) ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο για την Αγία Σοφία.

Κατά την επικοινωνία αυτή ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε, ως Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης αλλά και ως Ορθόδοξος Χριστιανός, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αμέριστη συμπαράστασή του στον μεγάλο αγώνα του για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας, της Χριστιανοσύνης εν γένει αλλά και αυτού τούτου του Πολιτισμού, απέναντι στην ιερόσυλη ενέργεια της Τουρκίας -και προσωπικώς του προέδρου της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- την σχετική με την βάναυση θρησκευτική αλλά και πολιτισμική βεβήλωση της Αγίας Σοφίας. 

Ενέργεια, η οποία καταδεικνύει ότι, δυστυχώς, η τουρκική ηγεσία όχι μόνο δεν προσβλέπει στον εκδημοκρατισμό και στον εκσυγχρονισμό της Τουρκίας αλλά μάλλον «νοσταλγεί» στιγμές βαρβαρότητας του παρελθόντος της απέναντι στον Ελληνισμό, στην Ορθοδοξία και, γενικότερα, στην Χριστιανοσύνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα