Επιμένει η ΝΔ για Πάιατ και Novartis και απειλεί με αποκαλύψεις

Επιμένει η ΝΔ για Πάιατ και Novartis και απειλεί με αποκαλύψεις
ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ. ΔΕΥΤΕΡΑ 4/12/2017.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Στο Μοσχάτο διατείνονται ότι διαθέτουν έγγραφες αποδείξεις για τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στο Μητσοτάκη, τις οποίες και προτίθενται να δημοσιοποιήσουν. Ποιος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης και πότε κλείστηκε το τετ α τετ Μητσοτάκη - Πάιατ

Επιμένει η ΝΔ στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε χτες μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη Πάιατ σύμφωνα με την οποία ο Αμερικανός πρέσβης φέρεται να είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι η δημοσιοποίηση της αποδιδόμενης φράσης στον κ. Πάιατ έγινε σε πλήρη συνεννόηση με την Αμερικανική πρεσβεία και περνούν στην αντεπίθεση σε σχέση με τις κυβερνητικές διαρροές που αμφισβητούν την αξιοπιστία των ανακοινώσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το τι διημείφθη μεταξύ Μητσοτάκη και Πάιατ στη συζήτηση για τη Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μοσχάτο δηλώνουν έτοιμοι να διαψεύσουν το μέγαρο Μαξίμου καθώς διατείνονται στη ΝΔ ότι έχουν διαθέτουν γραπτές αποδείξεις που να αποδεικνύουν ότι προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ ΝΔ και αμερικανικής πρεσβείας προκειμένου να εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ για το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προς ώρας, πηγές της ΝΔ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο χαρακτηρίζουν θράσος να αμφισβητεί στη βουλή την επίμαχη δήλωση του αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην αναπαραγωγή από τον ίδιο τον κ. Πάιατ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter αναρτήσεων με την είδηση που περιέχουν τις σχετικές δηλώσεις που φέρεται να έχει κάνει ο Αμερικανός πρέσβης σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της  ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247 η χτεσινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρέσβη των ΗΠΑ έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του ίδιου του πρέσβη και μάλιστα προγραμματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το σκάνδαλο της Novartis ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς συζητούνταν σε επίπεδο βουλής όπου και συστάθηκε η προανακριτική επιτροπή για να διερευνήσει την εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο με τις μίζες της φαρμακευτικής εταιρείας.

Σημειώνεται δε, ότι η χτεσινή συνάντηση Μητσοτάκη Pyatt ήταν η δεύτερη τον τελευταίο μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα