Επίθεση Ηλιόπουλου στον Χρυσοχοϊδη για τα χημικά στο Εφετείο

Επίθεση Ηλιόπουλου στον Χρυσοχοϊδη για τα χημικά στο Εφετείο
Η στιγμή που η "αύρα" ρίχνει νερό στους διαδηλωτές. Eurokinissi

"Το μόνο που φαίνεται να απασχόλησε τον κ. Χρυσοχοϊδη είναι το πως θα διαλύσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση" ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Βολές απο Καλπάκη και Σπίρτζη. Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοιϊδη εξαπολύει με ανάρτησή του στο facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τη χρρήση χημικών έξω από το Εφετείο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, “ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει τη συνήθεια, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει, να μην τα πηγαίνει καλά με το διάβασμα. Αλλιώς θα είχε δει ότι η σημερινή καταδίκη για εγκληματική οργάνωση αφορά και έναν αστυνομικό.

Θα περιμέναμε έναν σχολιασμό ή κάποια θεσμική πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη εξέλιξη. Το μόνο όμως που φαίνεται να τον απασχόλησε σήμερα είναι το πως αρχικά θα διαλύσει και στην συνέχεια θα συκοφαντήσει τη σημερινή μαζική και ειρηνική συγκέντρωση”.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσωπικά, για ακόμη μία φορά, επιβεβαίωσαν τη δυσανεξία τους σε οποιαδήποτε ειρηνική και δημοκρατική διαμαρτυρία, τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

«Δευτερόλεπτα μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή και ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χειροκροτούσαν για την δικαίωση των θυμάτων των ναζιστών, δυνάμεις της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν ρίψεις νερού και εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς να έχουν προκληθεί επεισόδια που να δικαιολογούν μία τέτοια αντίδραση», σημειώνει, υπογραμμίζοντας πως «προφανής στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη διαδήλωση, αδιαφορώντας ακόμη και την ύπαρξη δύο νοσοκομείων στο σημείο».

Ο ίδιος κάνει λόγο για «μια μικρή ομάδα προβοκατόρων, που είναι βέβαιο πως αν ήθελε θα μπορούσε να απομονώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης » και όμως «βρήκε την ευκαιρία να διαλύσει μία ιστορική, δημοκρατική και καθ΄ όλα ειρηνική διαμαρτυρία».

«Τα ασύστολα ψεύδη που επιστρατεύει στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μάλλον κάνουν τα πράγματα χειρότερα, όταν τα βίντεο που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της αλήθειας», καταλήγει.

Σπίρτζης: Η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης, κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει «δημόσιες εξηγήσεις».

«Η ιστορική απόφαση που τοποθετεί την Χρυσή Αυγή εκεί που της αρμόζει, ως εγκληματική οργάνωση, δικαιώνει πρώτα και κύρια την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας στο σύνολό του. Δυστυχώς η απόφαση δεν άρεσε στην γνωστή μειοψηφία εντός της Αστυνομίας», ανέφερε ο Χ. Σπίρτζης και απηύθυνε ερώτημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

“Κύριε Χρυσοχοΐδη, χρειαζόταν η χρήση χημικών ακόμη και σε αυτή τη συγκέντρωση, λίγα λεπτά μετά την συγκλονιστική δήλωση δικαίωσης της μητέρας του Παύλου Φύσσα, σε έναν απόλυτα προστατευμένο χώρο από 2.500 χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες χιλιάδες κόσμου ειρηνικής στάσης και περιφρούρησης;”

Η απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Σήμερα η Δημοκρατία ξόρκισε φαντάσματα, δεν είναι μέρα για να επικαλούμαστε τα ανύπαρκτα. Στον κ. Σπίρτζη που δεν άκουσε, δεν είδε αλλά παρ’ όλα αυτά καταγγέλλει, απάντηση είναι οι εικόνες από τις μολότοφ και τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της Αστυνομίας», απαντά το υπουργείο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα