Επίθεση Κασσελάκη στη Δικαιοσύνη – “Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε”

Διαβάζεται σε 5'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη για την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Αθήνας μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του NEWS 24/7 για την αλλοδαπή εταιρία. «Να δώσει απαντήσεις αντί να καταφεύγει σε ευθεία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης» λέει ο Π. Μαρινάκης.

Επίθεση στη Δικαιοσύνη εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά το δημοσίευμα του NEWS 24/7 για την αλλοδαπή εταιρία.

Ο κ. Κασσελάκης, σε ανάρτησή του, εγκαλεί την ελληνική Δικαιοσύνη «για τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο» κατά περίπτωση. «Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες».

Σημειώνει, δε, ότι τα εισοδήματά του στις ΗΠΑ είναι φορολογημένα, προσπερνώντας την ουσία της έρευνας, και καλεί τις Αρχές να στείλουν «όσους εισαγγελείς θέλουν».

Η ανάρτησή του Στέφανου Κασσελάκη

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Όταν αναλαμβάνει να στείλει σπίτι τους, αντί για τη φυλακή, βιαστές πρωθυπουργικούς φίλους και στελέχη της ΝΔ που παρανομούν. Όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου για να μη μείνουν απλήρωτοι τις γιορτές οι εργαζόμενοι. Από τα δεδουλευμένα μου στις ΗΠΑ, όχι από σακούλες από επιχειρηματίες.

H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο: Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη. Όταν οφείλει να διερευνήσει το Predator και τις παράνομες παρακολουθήσεις του Μαξίμου. Όταν οφείλει να δικάσει τις υποθέσεις κάθε απλού πολίτη που ψάχνει το δίκιο του χωρίς μέσον και «πλάτες».

Σε ό,τι με αφορά: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη χώρα της ατιμωρησίας: Όλα θα αλλάξουν. Από όλους εμάς που έχουμε καθαρά χέρια, με τη δύναμη όλων εσάς που έχετε καθαρό μέτωπο.

Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης να δώσει απαντήσεις αντί να καταφεύγει σε ευθεία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη, τον κατηγορεί για «αναπαραγωγή της πιο χυδαίας εκδοχής των fake news» και τον καλεί να «δώσει απαντήσεις» αντί να καταφεύγει σε «ευθεία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης».

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια» αναφέρει ο κ. Μαρινάκης και καταλήγει.

«Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος».

Η έρευνα της Εισαγγελίας

Σημειώνεται πως, στο μικροσκόπιο των αρχών, και ειδικότερα του εισαγγελέα Δημήτριου Νομικού που «χρεώθηκε» την έρευνα, αναμένεται να μπει το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες, που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων να είναι ιδιοκτήτες εταιριών στο εξωτερικό.

Οι εισαγγελικές Αρχές αναμένεται να ελέγξουν αν και κατά πόσο έχουν υπάρξει παραβάσεις γύρω από τη δήλωση πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να έχει αλλοδαπή εταιρία με έδρα την Αμερική, παρά την αντίθετη ελληνική νομοθεσία.

Η αποκάλυψη του NEWS 24/7

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία, συμφερόντων του Στέφανου Κασσελάκη, που δανειοδότησε τη Left Media, είναι η Osios LLC.

Στις 21.12.2023 η Osios LLC δανειοδοτεί την Left Media AE με 230.000 ευρώ μέσω λογαριασμού της Osios LLC στην UBS Financial Services Inc, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ. Στη δανειακή σύμβαση, ως διεύθυνση της Osios LLC αναγράφεται η διεύθυνση 88 SW 7th ST, MIAMI, FL 33130 USA, ενώ στη σφραγίδα αναφέρεται “Corporate Seal, 2017, DELAWARE”.

Τη σύμβαση για λογαριασμό της Osios LLC υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, με την ιδιότητά του ως μοναδικός εταίρος της εταιρίας, όπως ακριβώς αναφέρεται στη σύμβαση.

Στα αρχεία του μητρώου επιχειρήσεων του Delaware που είναι προσβάσιμα στο κοινό, η εταιρία καταγράφεται ως “Domestic”, δηλαδή ως εταιρία με έδρα εντός της πολιτείας του Delaware.

Οι μοναδικές πράξεις της αλλοδαπής εταιρίας Osios LLC, που αναγράφονται στο μητρώο, είναι η σύστασή της στις 20.11.2017 (τότε είχε συσταθεί υπό την επωνυμία Andover LLC και μετονομάστηκε σε Osios LLC κάποια στιγμή μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Ιουνίου 2023) και η πληρωμή τελών στις 10.10.2022, προκειμένου να μην καταστεί ανενεργή (void).

Σύμφωνα, όμως, με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του Προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας.

Ο νόμος, δε, προβλέπει αυστηρές ποινές για τα πρόσωπα που παραβιάζουν τις σχετικές διατάξεις. Η απαγόρευση αυτή, μάλιστα, θεσμοθετήθηκε με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα το 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα